VRANJSKI UČITELJ DOBIO PRIZNANJE: Doprinos Miomira Dejanovića za altruizam, herojsko delo i entuzijazam

D. Ristić

16. 07. 2020. u 13:52

VRANjSKI učitelj Miomir Dejanović MiDej dobitnik je priznanja „Balkanske nastavničke mreže“ za altruizam, herojsko delo i entuzijazam.

ВРАЊСКИ УЧИТЕЉ ДОБИО ПРИЗНАЊЕ: Допринос Миомира Дејановића за алтруизам, херојско дело и ентузијазам

Foto: M. Dejanović

- Balkanska nastavnička mreža” (EduBalkan) podelila oko 1.000 zahvalnica svojim administratorima i saradnicima iz regiona, 100 priznanja za altruizam i 50 priznanja za herojsko delo. Ova mreža prosvetnih radnika formirana je u uslovima vanrednog stanja usled pandemije virusa korona, kada je nastava u školama izvođena putem TV programa i interneta. Nastala je iz potrebe od nastavnika entuzijasta prikuplja digitalne nastavne materijale pogodne za korišćenje tokom nastave na daljinu - objašnjava učitelj Dejanović. 

Foto: M. Dejanović

- Moj doprinos mreži su bili moji stripovi koje godinama radim i koristim u nastavi, kao i edukativni filmovi. Želeo sam da svoje radove podelim sa kolegama u znak solidarnosti, što nije prošlo nezapaženo, pa mi zato i ova nagrada znači – kaže učitelj.

Suština je da prosvetni radnici treba uvek da budu spremni za rad sa decom. Moraš da budeš učitelj u svakoj situaciji i pod bilo kakvim okolnostima, poručuje Miomir Dejanović.

Foto: M. Dejanović

Idejni tvorac „Balkanske nastavničke mreže“ je učiteljica Željana Radojičić Lukić iz Mionice, finalistkinja takmičenja za najboljeg nastavnika sveta Global Tičer Prajz.

Za tri meseca, Mreža je okupila skoro 28 hiljada članova i formirala kvalitetnu bazu sa preko 3.000 obrazovnih digitalnih sadržaja, koje svi zainteresovani nastavnici mogu besplatno da preuzimaju i koriste u radu sa svojim učenicima.

Ovo su najnovija u nizu priznanja koje poslednjih godina redovno pristižu kao potvrda kvalitetnog i predanog rada Miomira Dejanovića. Dobitnik je priznanja „Najbolji edukator Srbije“, čiji je novčani deo iskoristio da objavi zbirku stripova pod naslovom „Da ti nacrtam“.

Foto: M. Dejanović

Njegova biografija se našla i u Leksikonu stvaralaca u obrazovanju koji obeležavaju srpsku prosvetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)