ODMOR NA GOČU UMESTO NA MORU: Turisti tokom minulog vikenda zaposeli planinu iznad Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

04. 08. 2020. u 07:13

ODLAZAK na more je ove godine, zbog pandemije, postao "nemoguća misija", gradski bazen u Kraljevu ne radi, cene ulaznica za akva-parkove i bazene u obližnjim banjama su paprene za četvoročlanu porodicu, a ni Ibar se još nije izbistrio od poplave, pa je odmor na Goču postao - idealan.

ОДМОР НА ГОЧУ УМЕСТО НА МОРУ: Туристи током минулог викенда запосели планину изнад Краљева

Goran Šljivić

- Hladovina u senci borove šume, planinska rečica, lagana šetnja šumskim stazama, čist vazduh, priroda, roštilj, pivo, druženje... - opisuje minuli vikend na ovoj planini Kraljevčanin Nenad Stevanović koji je, sa suprugom i dvojicom sinova, bio tek jedan od nekoliko hiljada izletnika iz svih krajeva Srbije.

Goran Šljivić


Kaže, stigli su im i prijatelji iz Beograda, ali nisu očekivali da će biti baš ovoliko ljudi, pa su se malo pomučili da nađu mesto kraj planinske Brezanske rekee.
- Prvi put smo na Goču i prijatno smo iznenađeni. Narod je željan prirode, nama je propao aranžman za Grčku, pa smo suprug i ja odlučili da vikend provedemo ovde gde dišemo punim plućima - kaže Ivana Bajić iz Beograda.

Goran Šljivić


A, veselo studentsko društvance iz Gornjeg Milanovca, Smederevske Palanke, Kovina, Kruševca i Kraljeva je razapelo tri šatora i u debeloj hladovini uživa već dva dana, a ostaće još koji, ako ih vreme posluži...
- Mi smo kolege sa fakulteta i hteli smo predah između dva ispitna roka. Kraljevčani su predložili Goč, i evo nas - veli Kruševljanin Stefan Kojić, dok grupa iz Užica, čekajući pansionski ručak u jedinom hotelu, poručuje da su već posetili manastire Žiča i Studenica, a nameravaju i da vide poludivlje konje na Stolovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024