PRETI JOJ KRIVIČNA PRIJAVA: Sumnja se da je zaposlena zarazila korisnike Ustanove za odrasle i starije u Leskovcu

I. M.

24. 07. 2020. u 19:45

MINISTAR za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević naložio je da se pokrene disciplinski postupak i krivična prijava protiv zaposlene za koju postoji osnovana sumnja da je, nesavesnim radom u službi, dovela u opasnost od zaražavanja korisnike i zaposlene u Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu.

ПРЕТИ ЈОЈ КРИВИЧНА ПРИЈАВА: Сумња се да је запослена заразила кориснике Установе за одрасле и старије у Лесковцу

Foto: I. Mitić

U saopštenju ministartsva se navodi da zaposlena nije prijavila da je bila u kontaktu sa osobom koja je zaražena virisom korona i da je dolazila na posao, a da je ceo slučaj prijavila direktoru ustanove tek po nalogu epidemiologa da se testira i izoluje.

U Ustanovi za odrasle i starije u Leskovcu na virus korona pozitivna su 43 korisnika i četiri zaposlena, a kako se navodi u saopštenju, oni nemaju simptome i u stabilnom su stanju.

S obzirom na to ti korisnici se nalaze u posebnom delu ustanove koji je opredeljen za njih i ima izdvojen ulaz na koji dolaze lekari.

Ministarstvo je saopštilo i to da Ustanova za odrasle i starije u Leskovcu ima 170 korisnika i 99 zaposlenih. U četvrtak su brisevi za testiranje na infekciju virusom korona uzeti od 92 korisnika i 71 zaposlenog, a današnji rezultati su pokazali da su pozitivna 43 korisnika i četiri zaposlena. U ustanovi je proglašena epidemija, a leskovački Zavod za javno zdravlje je naložio posebne mere radi suzbijanja širenja virusa.

PREMINULA DVA KORISNIKA

U sredu su u leskovačkoj Kovid bolnici, zbog sumnje na infekciju, hospitalizovane četiri, a u četvrtak još jedan korisnik ove ustanove. Po prijemu su svi su bili u stabilnom stanju. Međutim, kod dve nepokretne osobe sa pridruženim bolestima, starim oko 90 godina, stanje se pogoršalo i one su preminule. Obe su imale obostranu upalu pluća i temperaturu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!