KORONA NAPADA I NAJMLAĐE: U Severnobanatskom okrugu raste broj novozaraženih, obolelo i 12 dece

Novosti online

23. 07. 2020. u 23:04

OTKAKO je krajem juna drugi talas korona virusa pogodio Kikindu i Severnobanatski okrug, epidemiolozi beleže rast broja novozaraženih, među kojima ima i dece.

КОРОНА НАПАДА И НАЈМЛАЂЕ:  У Севернобанатском округу расте број новозаражених, оболело и 12 деце

Foto R. Šegrt

Prema poslednjim podacima, 12 dece je kovid pozitivno, 10 u Kikindi i dvoje u Senti:

- Od ukupnog broja obolelih, dvoje je izlečeno. U Kikindi je registrovano osam aktivnih slučajeva, a dva u Senti. Sva deca se nalaze na kućnom lečenju - javio je danas lokalni Štab za vanredne situacije i ocenio je da je epidemiološka situacija u Kikindi i dalje nesigurna sa tendencijom pogoršanja:

- Očekuje se da protivepidemijske mere daju efekat, kao i da naredne nedelje dođe do stabilizacije epidemiološke situacije - navode iz Štaba za vanredne situacije.

Od početka novog talasa obolelo 90 Kikinđana

Prema poslednjim podacima, od novog talasa koronavirusa, koji je počeo krajem juna, obolelo je 90 Kikinđana, dok u Severnobanatskom okrugu ima 107 kovid pacijenata:

- Na žalost, tri osobe su preminule. Bitku protiv KOVID-19 izgubila su tri pacijenta iz Kikinde, dva muškarca i žena. Svi preminuli bili su stariji od 60 godina i sa hroničnim oboljenjima- precizirao je lokalni Štab za vanredne situacije.

Nisu sve vesti crne. Koronu je pobedilo 10 pacijenata iz Kikinde i po jedna iz Kanjiže i Ade.

- Na području Kikinde registrovano je 78 aktivnih slučajeva, dok su Severnobanatskom okrugu epidemiolozi potvrdili 91 slučaj. Većina pacijenata iz Kikinde nalazi se na kućnom lečenju, njih 49. U ostalim opštinama ovog dela Banata i Bačke na kućnom lečenju je 56 lica.

Uglavnom se radi o osobama sa lakšom kliničkom slikom, ili su to asimptomatski slučajevi - podaci su Štaba za vanredne situacije.

HOSPITALIZOVAN I DRŽAVLjANIN SAD

U kikindskoj bolnici smešteno je 28 pacijenata. Od tog broja, po jedna osoba je iz opština Kanjiža i Čoka, a na lečenju je i jedan državljanin SAD. Četiri obolela pacijenta transportovana su u Klinički centar Vojvodine.

Kovid pacijenti iz Severnobanatskom okruga leče se i u Opštoj bolnici u Subotici. U pitanju su dva pacijenta iz Novog Kneževca i jedan iz opštine Ada.

Računajući i njih, u tri zdravstvene ustanove, na lečenju je 35 osoba iz Severnobanatskog okruga, Stanje većine hospitalizovanih pacijenata je stabilno. Na mehaničkoj ventilaciji nalazi se jedan Kikinđanin koji ima pridružene hronične bolesti.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega