POSLEDICE POPLAVA U KRALJEVAČKKOM KRAJU: Šteta - 921 milion dinara

G.Ćirović

21. 07. 2020. u 14:15

UZ TRAGIČNO nastradali bračni par Bogojević, Radoljuba (82) i Cmiljku (74) iz studeničkog zaseoka Živička koje je iz porodične kuće bukvalno odnela nabujala Studenica, junske bujične poplave u kraljevačkom kraju napravile su štetu koja se preliminarno procenjuje na - 921 milion dinara.

ПОСЛЕДИЦЕ ПОПЛАВА У КРАЉЕВАЧККОМ КРАЈУ: Штета - 921 милион динара

Foto: G.Šljivić

Ovo je procena stručne komisije, računajući direktnu štetu i gubitke, čiji je izveštaj dostavljen kraljevačkom Gradskom veću na usvajanje, nakon čega će biti upućen i Republičkoj komisiji za utvrđivanje štete, kao i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

Prema ovom izveštaju, junska elementarna nepogoda pogodila je 37 kraljevačkih Mesnih zajednica, pričinivši tom prilikom najveću štetu na vodotokovima u iznosu od oko 260 miliona dinara. 

Foto: G.Šljivić


Šteta na saobraćajnoj inferastrukturi – oštećenim i srušenim lokalnim i regionalnim putevima i mostovima, procenjena je na 210 miliona dinara, dok je ovdašnjoj privredi naneta šteta od 181 miliona.

Poplava je zahvatila površinu od oko 1.500 hektara poljoprivrednih površina, obradiviog zemljišta i zasada, napravivši štetu od 145 miliona dinara. Na stambenim objektima pričinjena je šteta od 50, a na objektima javne namene, odnosno na vrtićima „Neven“ i „Mladost“, 75 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!