KAJAKAŠI OPET NA IBRU: Treninzi jednog od najtrofejnijih kraljevačkih klubova

G.Ćirović

20. 07. 2020. u 14:03 >> 14:03

POSLE višemesečne pauze, najpre zbog epidemije kovid-19, a potom i zbog nabujalih reka u kraljevačkom kraju, takmičari Kajak kluba „Ibar“ iz Kraljeva, jednog od ovdašnjih najtrofejnijih sportskih kolektiva, konačno su se vratili u trenažni proces uz striktno poštovanje svih epidemioloških mera.

КАЈАКАШИ ОПЕТ НА ИБРУ: Тренинзи једног од најтрофејнијих краљевачких клубова

Foto:G.Šljivić

Treninzi se, po rečima Gorana Jovanovića, svojevremeno uspešnog kajakaškog reprezentartivca, odvijaju na Ibru u centru Kraljeva, kao na stazama u Magliču i na buku Grmčić u Ibarskoj klisuri.

- Konačno smo u svojim čamcima i na reci, gde smo i najsrećniji. Poštujemo sve epidemiološke mere i preporuke Kriznog štaba. Treninzi se odvijaju u više grupa u kojima je pet ili šest takmičara, među kojima i četvoro državnih reprezentativaca. S obzirom da je ovo pojedinačni sport na otvorenom, lakše nam je i da sprovedemo u zamisli veći deo onoga što je trenažnim procesom zamišljeno – kaže Jovanović.

Sva kajakaška takmičenja u kojima su članovi „Ibra“ ove sezone trebali da nastupe su otkazana ili odložena mada, kako saznajemo, postoji šansa da se u drugoj polovini avgusta ipak održi deo nacionalnog prvenstva.

- U kontaktu smo i sa Svetskom i sa Evropskom kajakaškom federacijom koje i daju preporuke za održavanje takmičenja – dodaje Jovanović. - Sve ono što se trenutno dešava, ne dozvoljava nam da organizujemo bilo kakve sportske manifestacije, ali se nadamo da će se bar krajem narednog meseca za to steći uslovi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti