Vranjanci pomažu bolnicama: Pomoć za kovid bolnice i ambulante

J. I.

06. 07. 2020. u 07:26

POD sloganom "Naš grad, naši ljudi, naša zemlja", Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost pokrenuo je akciju prikupljanja sanitetske opreme i ostalih potrepština za bolje funkcionisanje kovid-bolnica i ambulanti u Vranju.

Врањанци помажу болницама: Помоћ за ковид болнице и амбуланте

Foto: Privatna arhiva

- Akcija se desila spontano. Ljudi iz našeg udruženja kontaktirali su sa upravom Zdravstvenog centra, svesni da je na njima veliki zadatak, jer se broj pacijenata znatno povećava - kaže Jelena Marinković, portparolka Udruženja.

Ona dodaje da ne bi volela da se situacija predstavlja kao loša, jer je Zdravstveni centar maksimalno snabdeven osnovnom medicinskom opremom. Ipak, ubrusi, maske, beskontaktni toplomeri, sredstva za higijenu, voda i sokovi za pacijente uvek su potrebni. Ceo grad se digao na noge, a akciju zajedno sa sugrađanima vode i dopisnici "Večernjih novosti" Jelena Stojković i Dejan Ristić. Prvi kontingent pomoći biće uručen ovih dana.

Direktorka Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić navodi, za naš list, da su medicinski radnici dirnuti time što su osetili da građani cene njihov trud i da je svaka donacija dobrodošla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024