EPIDEMIJA KORONE SE ŠIRI U OPŠTINI BRUS: Za tri dana pet novih slučajeva, među njima i 13.-godišnji pacijent

S. BABOVIĆ

15. 06. 2020. u 17:10

BROJ potvrđenih slučajeva KOVID-19 od početka epidemije u Brusu popeo se na 21, a među njima je i 13.-godišnji pacijent.

ЕПИДЕМИЈА КОРОНЕ СЕ ШИРИ У ОПШТИНИ БРУС: За три дана пет нових случајева, међу њима и 13.-годишњи пацијент

Foto: N.M.

Zavodu za javno zdravlje Kruševac pristigli su samo u zadnja tri dana rezultati koji potvrđuju pet novih slučajeva u ovoj opštini podno Kopaonika, dok su tri nova slučaja virusa registrovana u Kruševcu i jedan u Aleksandrovcu.

    
Širenje virusa uglavnom se odvija u okviru porodice i kontaktom u većim kolektivima. Štab za vanredne situacije Brus je na sednici 13.juna, između ostalog, naložio JKP Rasina da nabavi natrijum-hipohlorid, kao i da obavi dezinfekciju svih javnih površina, kruga Doma zdravlja Brus, kao i radnih prostora svih službi, škola, vrtića i drugih ustanova na području opštine Brus.
    
- Preporučuje se odgovornim licima u svim službama, ustanovama i privatnim preduzetnicima da nabave beskontaktne toplomere, organizuju vršenje merenja temperature svojim radnicima i o eventualnim neželjenim pojavama odmah obaveste Dom zdravlja -stoji među zaključcima Štaba,gde se navodi i da je i dalje na snazi zabrana ulaska u Domu za stare Centra za socijalni rad.
    
Od početka epidemije u Rasinskom okrugu potvrđeno je 378 slučajeva korona-virusa,a najviše obolelih bilo je u Kruševcu-273. U Aleksandrovcu je KOVID-19 potvrđen kod 45 pacijenta, u Varvarinu -24, Ćićevcu-9 i u Trsteniku-6.

Do sada se 325 pacijenata smatra izlečenim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)