DEVET ULICA NA MIŠELUKU: U Petrovaradinu jedno od najvećih gradilišta ove godine

Z. GRUMIĆ

20. 04. 2024. u 14:05

NOVI Sad imaće ove godine vrlo intenzivne građevinske radove. To je za "Novosti" istakao predsednik sindikata građevinarstva Vojvodine i Novog Sada Josip Modić posle obilaska radova na Mišeluku u Petrovaradinu. Ovde je, na goloj visoravni u neposrednoj blizini nekadašnje kovid-bolnice, u toku izgradnja devet novih ulica sa pratećom infrastrukturom za buduće naselje, za više od 20.000 stanovnika.

ДЕВЕТ УЛИЦА НА МИШЕЛУКУ: У Петроварадину једно од највећих градилишта ове године

Z. Grumić

- Odavno nismo bili svedoci tome da se kod nas prvo radi kompletna infrastruktura pa potom pristupa izgradnji stambenih i drugih građevinskih objekata - kaže Modić napominjući da bi obimni građevinski radovi na Mišeluku trebalo da krenu već od septembra.

Plan

ODLUKOM o izradi plana generalne regulacije Mišeluka sa Ribnjakom, Skupština grada Novog Sada nedavno je odobrila proceduru za izgradnju modernog naselja na tom prostoru površine oko 470 hektara. Izrada plana poverena je gradskom Javnom preduzeću "Urbanizam".

Ovde su, dodaje on, uposlene domaće građevinske kompanije koje uz to što su socijalno odgovorne, pokazuju na delu da kvalitetom svojih radova uopšte ne zaostaju za velikim svetskim građevinskim firmama, što je od velikog značaja.

Kada bude završena prva faza izgradnje stambenih i drugih objekata na Mišeluku, novo naselje imaće prvih šest hiljada žitelja, a nakon okončanja druge faze, za oko deset godina, prihvatiće još 15.000 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)