IZVOR NOVE SVETLOSTI: Otvorena Godišnja izložba radova učenika Umetničke škole u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

22. 03. 2024. u 11:06

Povodom obeležavanja jubileja – dve decenije postojanja i uspešnog rada Umetničke škole u Kraljevu, u galeriji Kulturnog centra „Ribnica“ otvorena je Godišnja izložba radova učenika ove ugledne obrazovne ustanove pod nazivom „Inicijative“.

ИЗВОР НОВЕ СВЕТЛОСТИ: Отворена Годишња изложба радова ученика Уметничке школе у Краљеву

KC Ribnica

U prepunoj galeriji i u prisustvu brojnih gostiju, među kojima je bila i Bojana Marinković, rukovodilac ovdašnje Školske uprave, profesora, đaka i ljubitelja umetnosti iz grada na Ibru, otvarajući izložbu prof. Slobodan Jelić je naglasio da su izloženi radovi mladih umetnika puni sučeljavanja nesvesnog i čulnog, kojima otkrivaju svoj „mikrosvet” upoznajući tako i sami sebe.

- Ogromnim entuzijazmom učenika i profesora nastala je jedna „humanistička pobuna”, koja pokreće umetnost i koja se može nazvati „izvorom nove svetlosti”, nastala iz poezije, slobode i ljubavi – rekao je Jelić.

KC Ribnica

 

Kroz prepoznatljiv vizuelni identitet Umetničke škole, ovom prilikom izložena su umetnička dela likovnih tehničara, tehničara dizajna grafike i tehničara dizajna enterijera i industrijskih proizvoda koje posetioci u galeriji KC Ribnica mogu pogledati radnim danima do 31. marta.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)