ZA VIKEND „DANI MLADIH VINA“: Gudurica spremna da primi goste u novom izlagačkom prostoru

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

26. 02. 2024. u 14:46

MANIFESTACIJA „Dani mladih vina“, koja promoviše vina koja još nisu u svojoj punoj zrelosti, biće organizovana u subotu, 2. marta, u najvinogradarskijem selu u Srbiji – Gudurici, kod Vršca.

ЗА ВИКЕНД „ДАНИ МЛАДИХ ВИНА“: Гудурица спремна да прими госте у новом излагачком простору

Foto: TO Vršac

Porodične vinarije iz tog sela i okoline po prvi put će svoju paletu vina predstaviti gostima u novoizgrađenoj sportskoj sali, koja je, između ostalog, građena i da bi Gudurica imala adekvatan prostor za organizaciju ove i sličnih manifestacija.

Sada imaju kapacitet da prime mnogo veći broj izlagača i gostiju, pa se očekuje i kvalitetna ponuda i dobra poseta.

Izlagački deo programa trajaće od 12 do 15 časova. Ulaz se plaća 200 dinara, a umesto karte dobija se vinska čaša, kojom se mogu degustirati izložena vina.

Moći će da se degustiraju i tradicionalni banatski specijaliteti, koje će praviti žene iz udruženja „Bogatstvo različitosti“ iz Gudurice i „Na izvoru potočića“ iz Mesića.

Program će u kulturno-zabavnom delu upotpuniti KUD „Vinogradi“ i tamburaši.

Tokom celog dana biće otvorene i sve seoske porodične vinarije, u kojima se, inače, posete zakazuju.

Ovu manifestaciju od 2013. godine organizuje Udruženje vinara „Vinsko selo“, sa ciljem da se Gudurica, koja se nalazi na turističkoj ruti „Put vina“, još bolje pozicionira na domaćem tržištu vina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)