POŽAREVAČKA POLICIJA UPOZORAVA: Za nedelju dana 32 požara, od toga 26 na otvorenom - pazite se kazni

D. N.

16. 02. 2024. u 14:43

Na području Policijske uprave u Požarevcu, u poslednjih sedam dana pripadnici Vatrogasno-spasilačkog bataljona intervenisali su na 32 požara, od kojih je 26 bilo na otvorenom prostoru.

ПОЖАРЕВАЧКА ПОЛИЦИЈА УПОЗОРАВА: За недељу дана 32 пожара, од тога 26 на отвореном - пазите се казни

D.N.

Zbog povećanog broja požara na otvorenom, gradsko Odeljenje za vanredne situacije apeluje na građane da ne pale travu i nisko rastinje, jer na taj način ugrožavaju svoju i bezbednost ljudi oko njih, dok se širenjem požara može pričiniti velika materijalna šteta.

Za nepoštovanje Zakona o zaštiti od požara, za pravna lica zaprećena je kazna od 300.000 do 1.000.000 dinara, a za fizička do 10.000. Takođe, loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume je zabranjeno, izuzev na određenim i za to obeleženim mestima, u skladu sa propisanim merama, a za nepoštovanje ove odredbe za fizička lica predviđena je kazna od 10.000 do 50.000 dinara.

Iz Odeljenja za vanredne situacije najavljeno je da će u narednom periodu, zajedno sa policijom, kontrolisati sprovođenje mera zaštite od požara na otvorenom i protiv osoba koje ne poštuju zakonske zabrane podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)