NAJBOLJA U SRBIJI: Uručena nagrada Lingvističkoj sekciji paraćinske Tehnološke škole (FOTO)

Z. R.

10. 02. 2024. u 17:23

NA FILOLOŠKOM fakultetu u Beogradu u okviru Republičkog zimskog seminara profesora srpskog jezika danas je uručena još jedna prva republička nagrada Lingvističkoj školi paraćinske Tehnološke škole.

НАЈБОЉА У СРБИЈИ: Уручена награда Лингвистичкој секцији параћинске Технолошке школе (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/Zorica Ivanović

Podsetimo, kako su „Novosti“ već pisale, ova sekcija pod mentorstvom profesorke Zorice Ivanović treći put je pobedila na državnom takmičenju lingvističkih sekcija u konkurenciji srednjih škola koje organizuju Društvo za srpski jezik i književnost Srbije i Filološki fakultet, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.

Ovog puta nagrada je dobijena za četiri sveobuhvatna rada koju su učenice Lingvističke sekcije radile u četiri grupe, a obrađivane su lokalne teme.

Foto: Z. Rašić

Lingvistička sekcija Tehnološke škole

Osvojeno prvo mesto veliki je podvig za paraćinsku Tehnološku školu budući da je u pitanju srednja stručna škola u kojoj srpski jezik nije glavni predmet, a mlade Paraćinke i njihova profesorka, koja već godinama sa velikim entuzijazmom vodi tu sekciju, ostavile su iza sebe, između ostalih, i poznate gimnazije.

BONUS VIDEO:

Zora Dobričanin Nikodinović za "Novosti" I JA SAM ZA TO DA SE OSUDE UBICE SLAVKA ĆURUVIJE

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!