U ČAST PROSVETITELJU: U Subotici počeli deveti "Dečji svetosavski dani"

J. L.

30. 01. 2024. u 14:38

Pod sloganom „Blago majci koja Savu rodi i Srbima dok ih Sava vodi“ u OŠ „Matko Vuković“ u Subotici počeli su deveti „Dečji svetosavski dani“.

У ЧАСТ ПРОСВЕТИТЕЉУ: У Суботици почели девети Дечји светосавски дани

foto:J.L.

Kao i prethodnih godina,mališani iz 13 osnovnih škola i jedna umetničke škole, Doma „Kolevke“ i školskog centra „Dositej Obradović“ pripremili su bogat i raznovstan program. U ponedeljak u OŠ „Jovan Mikić“ tradicionalno je bila izložba i nagrađivanje likovnih i literarnih radova, a u utorak su đaci OŠ „Đuro Salaj“ pripremili pozorišnu predstavu „Moj deda je bio div“.  U sredu je tradicionalni program u SKC „Sveti Sava“.  U četvrtak je humanitarni dan, kada će učenici OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa svojom predstavom posetiti Gerontološki centar a zatvaranje manifestacije je u petak u Dečjem pozorištu.

– Ono što nas raduje je što se veliki broj dece svake godine uključuje u ovu manifestaciju, imamo 230 neposrednih učesnika, a tu je i dosta oni koji su „iza scene“ i koji su pomagali u organizaciji, i zaista su pripremili zanimljiv i raznovstan program - ističe Mirjana Stevanović, direktorka škole „Matko Vuković“.

              

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja