SVETOSAVSKA NEDELJA: Bogat program u Vranju srpskom prosvetitelju u čast

J. S.

20. 01. 2024. u 18:08

Tradicionalna Svetosavska nedelja, 34. po redu, počeće u nedelju 21. januara u Vranju i trajaće do Savindana, 27. januara.

СВЕТОСАВСКА НЕДЕЉА: Богат програм у Врању српском просветитељу у част

Foto: N. Fifić

Manifestaciju će u velikoj sali Galerije Narodnog muzeja, 21. januara u 19 sati, otvoriti predsednik Privremenog organa grada Vranja, dr Slobodan Milenković.

D. Ristić

 

Nastupiće i hor Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac’’, dok će vladika vranjski gospodin Pahomije održati prigodnu besedu. Nakon ceremonije otvaranja u istom prostoru biće otvorena i izložba "Prepodobni Justin Ćelijski i Vranjski“ Pravoslavne Eparhije vranjske i Istorijskog arhiva "31. januar“.

"Svetovi u književnom delu Sunčice Denić'' naziv je književnog programa koji će biti održan drugog dana manifestacije od 19 sati u Pozorištu "Bora Stanković''. Osim književnice u programu će učestvovati Aleksandar Laković i Živojin Rakočević.

D. Ristić

 

U utorak, 23. januara, od 19 sati u velikoj sali pozorišta koncert će održati vranjska grupa "Izvor''. Gost na koncertu biće vokalni solista Branimir Stošić Kace, a ulaz za sve zainteresovane je besplatan.

Interaktivni književni susreti književnica za decu Gordane Maletić i Vesne Aleksić sa učenicima osnovnih škola i predškolcima biće održani 23. i 24. januara. U okviru manifestacije 24. januara od 19 sati, takođe u pozorištu, biće prikazan film "Čudotvorac Tumanski'', a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Foto: d. Novaković

 

Dan kasnije rezervisan je za program pod nazivom "Učenici Svetom Savi u čast". Tom prilikom biće pomovisan časopis učenika osnovnih škola i dodeljene nagrade najboljim recitatorima i učenicima čiji bili najbolji na literarnom i likovnom konkursu.

U petak, 26. januara, u velikoj sali pozorišta od 19 sati biće održana Svetosavska akademija na kojoj će zaslužnim kolektivima i pojedincima biti uručene nagrade "Sveti Sava'' za 2023. godinu. Na sam dan Svetog Save, 27. januara, u Sabornom hramu biće održani sveta liturgija i rezanje slavskih kolača Odbora manifestacije i škola. Tokom dana biće organizovana proslava Savindana u školama, a u večernjim satima i tradicionalni Svetosavski bal prosvetnih radnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!