TRAŽILA SE STOLICA VIŠE: Slavica Đurić Sedlarević potvrdila da je najomiljenija jagodinska književnica (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

19. 01. 2024. u 16:00

Narodna biblioteka u Jagodini je započela 2024. godinu na najbolji način – promocijom knjiga Slavice Đurić Sedlarević, zbirka priča „Napiši neku i za mene“ i roman „Zaveslaji života“, promovisane su sinoć u Narodnoj biblioteci „Radislav Nikčević“ u Jagodini, koja je i njihov izdavač.

ТРАЖИЛА СЕ СТОЛИЦА ВИШЕ: Славица Ђурић Седларевић потврдила да је најомиљенија јагодинска књижевница (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

I ovog puta morale su da se donesu dodatne stolice, jer je sala bila ispunjena do poslednjeg mesta. Veče je bilo puno posebne energije kojom autorka i zrači i koju je uspela da prenese i na svoje knjige, a preko njih na svoje čitaoce kojih, kako smo čuli, ima širom sveta na skoro svim kontinentima.

Roman „Zaveslaji života“ njena je peta knjiga i predstavlja nastavak njene treće, „Vir ljubavi“. Kako je rekla, nastao je upravo na zahtev vernih čitalaca.

- Oni nisu želeli kraj, iako sam ja stavila tačku. Tražili su još, jer su životne priče mojih junakinja zaista nepredvidive. Ta navala emocija i inspiracije zaista je iznedrila nešto dobro. Prvi utisci o „Zaveslajima života“ su fenomenalni. Znači da im se zaista dopalo, a i bilo je zahtevno pisati nastavak. Njime treba da nastaviš da držiš pažnju. Čak sam skoro čula da se jedna čitateljka, što me je jako iznenadilo, posle čitanja „Zaveslaja“ izlečila od depresije – rekla je Slavica.

Tokom promocije, govorilo se i o njenoj četvrtoj knjizi, zbirci priča „Napiši neku i za mene“. Slavica je istakla da se radi o pričama koje su inspirisane stvarnim ličnostima i događajima iz njihovih života.

Tokom večeri, o autorki i njenim knjigama govorili su bibliotekar Milun Vasić, recenzentkinje: master učitelj Andrijana Krstić i master književnosti Maja Aleksić, dok je događaj dodatno oplemenjen muzičkim izvođenjima Daniela Mesihovića. Deo prihoda od prodatih knjiga biće uplaćen u humanitarne svrhe, a Slavica ne planira da stane sa pisanjem. U planu joj je da objavi još jedan roman, a za svoje čitaoce najavila je još puno iznenađenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)