EDUKOVALI ĐAKE O ŠTETNIM POSLEDICAMA PIROTEHNIKE: Policija u školama u Južnobačkom okrugu (FOTO)

Lj.P.

28. 12. 2023. u 17:35

POLICIJSKA uprava u Novom Sadu, u decembru je sprovela je preventivne aktivnosti u osnovnim školama na području Južnobačkog okruga, u cilju informisanja najmlađih o štetnim posledicama korišćenja pirotehnike.

ЕДУКОВАЛИ ЂАКЕ О ШТЕТНИМ ПОСЛЕДИЦАМА ПИРОТЕХНИКЕ: Полиција у школама у Јужнобачком округу (ФОТО)

foto: puns

Uoči zimskog raspusta i novogodišnjih praznika, u razgovorima sa učenicima, u školama i na Info-pultu, policijski službenici su đacima delili savete i podučavali ih o štetnosti korišćenja pirotehničkih sredstava, zakonskim posledicama i sankcijama za njihovo korišćenje.

Ove aktivnosti sprovedene su od 7. do 23. decembra u 56 osnovnih škola, na području Grada Novog Sada, kao i Temerina, Bečeja, Bačkog Petrovca, Titela, Čuruga, Đurđeva, Turije, Nadalja, Srbobrana, Budisave, Bačke Palanke, Kovilja, Bođana, Bača i drugih mesta. Ovoj preventivnoj edukaciji učestvovalo je 6.105 učenika.

foto: puns

Pirotehnička sredstva se, po nekom nepisanom pravilu, najčešće koriste tokom božićnih i novogodišnjih praznika, a da se, pri tom, ne razmišlja o posledicama koje mogu biti tragične.

Naime, često se dešava da građani zbog neznanja, nespretnog rukovanja ili eksperimentisanja s pirotehnikom zadobiju ozbiljne povrede. Ne razmišljajući o posledicama, mnogi petarde shvataju kao bezazlenu zabavu, iako one mogu da ugroze njihove živote ili ostave trajan ivaliditet.

foto: puns

 

Pored uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira, nestručno rukovanje pirotehnikom može izazvati i požare, a zabranjena je prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo