NEGUJU SRPSKI JEZIK: Javni čas kulture govora vrnjačkih osnovaca i gimnazijalaca (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

28. 12. 2023. u 10:53

Javnim časom učenici Osnovne škole „Popinski borci“ i Gimnazije u Vrnjačkoj Banji predstavili su rezultate dvomesečnih radionica kulture govora pod nazivom „Progovori da vidim ko si“ demonstrirajući stečena znanja i veštine na teme razgovetnosti, verbalne i neverbalne komunikacije, upotrebe reči i negovanja srpskog jezika.

НЕГУЈУ СРПСКИ ЈЕЗИК: Јавни час културе говора врњачких основаца и гимназијалаца (ФОТО)

Opština Vrnjačka Banja

Ove radionice realiziovalo je Udruženje „Izražajnost“ pod pokroviteljstvom vrnjačke lokalne samouprave sa ciljem da mladi svoje ideje iskažu jasno, glasno, koncizno i da ih svi razumeju.

- Sada ovi mladi ljudi više ne koriste poštapalice u svom govoru već se izražavaju razgovetno, dinamično, bez treme i upravljaju pažnjom publike u skladu sa sadržajem – rakao je Slobodan Roksandić, jedan od osnivača Udruženja.

Opština Vrnjačka Banja

Učesnici i organizatori radionica kulture govora

U prisustvu vršnjaka i brojnih gostiju, polaznici radionica su ovom prilikom čitali odlomke iz knjige “Progovori da vidim ko si”, prepričavali određene priče pokazujući uvežbanu dikciju i govorili o temama koje su njima lično interesantne.

- Od načina kako se vi predstavljate zavisi kako će vas doživeti drugi – naglasila je Jasmina Trifunović, rukovodilac Odseka za poslove organa Opštine Vrnjačka Baanja podsećajući na citat Koko Šanel „da nema druge prilike za prvi utisak”. - Lokalna samouprava će zato i dalje podržavati ovakav vid edukacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)