PAKETIĆI ZA VRŠNJAKE NA KOSOVU I METOHIJI : Humanitarna akcija učenika osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ u Beočinu

S. BAJIĆ

21. 12. 2023. u 14:58

ČINjENICU da „Lopta ima dušu“, kako pevaju Konstrakta i Zoran Predin, potvrđuju i osnovci iz Beočina, koji su završni mesec godine na izmaku, posvetili vršnjacima na Kosovu i Metohiji, upravo igrama najomiljenijim i najrasprostranjenijim sportskim rekvizitom.

ПАКЕТИЋИ ЗА ВРШЊАКЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ : Хуманитарна акција ученика основне школе „Јован Грчић Миленко“ у Беочину

I.Ademovski

Naime, učenici osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“, pripremili su kompletnu prazničnu humanitarnu akciju, „Budi nečiji Deda Mraz“, u okviru koje prikupljaju zanimljive sadržaje za pripremu novogodišnjih paketića drugarima na Kosmetu. Organizovali su turnire u malom fudbalu, igri „između dve vatre“ i odbojci, na kojima ekipe učesnice, kao i navijači, doniraju industrijski upakovane slatkiše, odeću, igračke, školski pribor i neizostavne čestitke koje će pred Srpsku Novu godinu, krenuti put Kosova i Metohije kao praznični pozdrav dece iz Beočina.

- Najvažnije je da naši osnovci svih uzrasta učestvuju u velikom humanitarnom turniru i da su svi posvećeni značajnom događaju tokom celog decembra meseca- ističe Dušica Ristić, nastavnica fizičkog vaspitanja, koja je inače glavni „krivac“ za organizaciju sportskih igara učenika gde iskazuju svoju humanost.- U našoj školi, „Jovan Grčić Milenko“, inače primenjujemo višemesečni rekreativni program, „Aktivna škola - izazov 2023“, projekat u kom učestvuje sedam evropskih zemalja i 10 škola u Srbiji, među kojima je i naša. Svakog meseca zajedno sa učenicima izaberemo jedan rekreativni izazov pa smo tako za decembar želeli da spojimo sport i humanost i odlučili da sakupimo donacije za decu sa Kosova i Metohije.

Učenike je na jednoj od fudbalskih utakmica posetila i Biljana Janković, predsednica beočinske opštine, koja je podržala akciju mališana donirajući slatkiše i ujedno čestitala đacima i njihovim učiteljima na uspešnoj realizaciji humanitarnog turnira.

- Vreme praznika je najbolje da pokažemo solidarnost i zajednički se potrudimo da obradujemo one kojima je naša podrška potrebna. Ponosna sam na našu školu koja složno ide ka zacrtanom cilju i to je samo jedan znak pažnje i doprinos njihovoj akciji. Drago mi je što se deca od najmlađeg uzrasta kroz vannastavne aktivnosti usmeravaju ka dobrim vrednostima i što smo kao lokalna zajednica u prilici da pokažemo solidarnost i humanost na delu- rekla je Jankovićeva.

CILj beočinskih osnovaca je da pripreme stotinu novogodišnjih paketića koje će 10. januara iduće godine, Dragan Mitić, direktor škole i Radmila Jovanović, njegova pomoćnica, zajedno sa Udruženjem „Glas Metohije“ u susret Srpskoj Novoj godini, odneti mališanima na Kosmet.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)