HRAM VASPITANJA I OBRAZOVANJA: Predškolska ustanova u Kraljevu obeležila 67 godina postojanja i rada

G. ĆIROVIĆ

20. 12. 2023. u 14:08

Prigodnom svečanošću u MMC „Kvart“, kraljevačka Predškolska ustanova „Olga Jovičić Rita“ obeležila je 67 godina svog postojanja i uspešnog rada u vaspitavanju i obrazovanju brojnih generacija mališana u gradu na Ibru.

ХРАМ ВАСПИТАЊА И ОБРАЗОВАЊА: Предшколска установа у Краљеву обележила 67 година постојања и рада

GU u Kraljevu

Ovu uglednu ustanovu 1956. osnovao je opštinski Narodni odbor kao prve dečje jasle i obdanište u tadašnjem Kraljevu. Značajne promene nastupile su početkom sedamdesetih, a 1977. godine PU je promenila naziv u Dečji vrtić i jasle „Olga Jovičić Rita“. Devedesetih godina ustanova je raspolagala sa sedam objekata, danas ih ima ukupno 13, a vaspitno-obrazovni rad realizuje se u čak 155 grupa.

GU u Kraljevu

 

- Pre dve godine počeli smo da primenjujemo program „Godine uzleta“ u kome se kaže da je samo jedan period života sa toliko otvorenih mogućnosti, u kome čovek sa toliko energije, istrajnosti i entuzijazma ovladava i razvija složene kapacitete od kojih će zavisiti njegove buduće mogućnosti, njegova ličnost i uspešnost u daljem životu. Taj period je predškolski uzrast – rekla je Marija Jovanović Đusić, direktorka PU „Olga Jovičić Rita“.

GU u Kraljevu

Marija Jovanović Đusić, direktorka PU "Olga Jovičić Rita"

Ona je naglasila da se „godine predškolskog uzrasta prepoznaju kao godine uzleta, pa otud i naziv pomenutog programa“.

- Koliki i kakav će taj uzlet biti, zavisiće od svih nas koji radimo u predškolskom vaspitanju i obrazovanju - dodala je direktorka koja je ovom prilikom za pomoć na unapređenju života i rada ustanove uručila zahvalnicu predsedniku PO grada Kraljeva dr Predragu Terziću.

GU u Kraljevu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)