BUŠILICOM PROBILI REZERVOAR DA UKRADU GORIVO: Krađa na opštinskom parkingu u Novom Kneževcu (Foto)

R. Š.

13. 12. 2023. u 15:21

Iz službenog automobila opštine Novi Kneževac, marke "daster", protekle nedelje, ukradeno je gorivo tako što su počinioci probušili rezervoar i istočili gorivo. Krađa se dogodila na parkingu ispred zgrade opštine, pola sata pre ponoći, a kradljivci su rezervoar oštetili, najverovatnije, akumulatorskom bušilicom.

БУШИЛИЦОМ ПРОБИЛИ РЕЗЕРВОАР ДА УКРАДУ ГОРИВО: Крађа на општинском паркингу у Новом Кнежевцу (Фото)

Foto: Printskrin/Fb opština Novi Kneževac

To se videlo na snimku dve nadzorne kamere, pa su opštinari, izgleda, lako prepoznali ko je to uradio.

- Počinioci su na parking došli teget karavan vozilom, francuske proizvodnje, a marka i tip su poznati opštinskim organima – saopštili su iz opštine Novi Kneževac i pozvali kradljivce da se jave predsedniku opštine ili načelnici opštinske uprave radi nadoknade štete.

Foto: Printskrin/Fb opština Novi Kneževac

Krađa goriva na parkingu opštine

Počinioci krađe su to i uradili, došli su u opštinu, priznali delo i izrazili spremnost da nadoknade štetu. Krivicu su priznali, verovatno zbog toga što je Opština preko Fejsbuka emitovala video snimak krađe, ali je zamaglila određene delove tako da se lica kradljivaca ne vide, ali im je „zapretila“ da će, ukoliko se ne jave predsedniku ili načelnici opštinske uprave, kompletan snimak sa svih kamera u Novom Kneževcu, na kojima je zabaleženo kretanje vozila, proslediti Policijskoj stanici.

Foto: R. Šegrt

Zgrada opštine Novi Kneževac

- Počinioci su se prepoznali na objavljenom video snimku, javili se, došli u opštinu, razgovorali sa predsednikom, priznali delo i preuzeli svu moralnu, materijalnu i krivičnu odgovornost, kao i nadoknadu svih troškova popravke vozila i trošak goriva – saopšteno je iz Opštine Novi Kneževac, uz apel mladima da ne čine ovakva dela, jer će snositi posledice u skladu sa zakonom.

NEMA OPRAŠTANjA

I pored priznanja počinjenog dela, ovom krađom bavi se i policija.

- Ceo slučaj je prijavljen policiji i počinioci će, osim materijalnih, nositi i zakonske posledice, što podrazumeva i krivičnu odgovornost – objašnjeno je iz opštine. U Policijskoj upravi u Kikindi kažu da druge detalje ne mogu da saopšte u interesu istrage.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)