STIHOVI OBOJENI MUZIKOM: Promocija u Kulturnom centru u Paraćinu (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

09. 12. 2023. u 16:05

Lekar, pesnik i muzičar Vlado Spiroski iz Jagodine, svoje stihove i muzički CD benda „Vlado i prijatelji“ promovisao je u Kulturnom centru u Paraćinu.

СТИХОВИ ОБОЈЕНИ МУЗИКОМ: Промоција у Културном центру у Параћину (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Najavljujući dr Spiroskog, Radmila Milojević iz Paraćina, koja je govorila ispred Saveza književnika u otadžbini i rasejanju Novi Sad, ocenila je da je on vrstan pesnik i još bolji stručnjak u svojoj profesiji. Član je Udruženja knjiženjvnika Srbije, Književne zajednice Beograd, Saveza književnika u otadžbini i rasejanju Novi Sad i Književnog kluba „Đura Jakšić“ u Jagodini. Objavio je pet zbirki pesama, a šesta bi iz štampe trebalo da se pojavi ovih dana.

Spiroski je pesnik čiji stihovi nisu svakidašnji, koji su podvučeni drugačijom notom, a kada se „oboji“ muzikom, onda nema čoveka koga njegovi stihovi ne bi dotakli. On je dete koje mašta, muškarac koji plače, olovka koja piše…

-Tačno je da sam sve to, ali, u suštini, ja sam najobičniji čovek koji ima i dobre i loše strane, emocije, koji se raduje, ali, nažalost, ponekad i plače. Kad otvorim dušu, dogodi se mnogo toga. Vidim svetlost, vrhove koje obožavam, ali i provaliju. Iako me život nije uvek mazio, ništa ne bih promenio – rekao je dr Spiroski za „Novosti“.

Foto:Z.Gligorijević

Kako je duša pesnika mnogo ranjivija od duše drugih ljudi, emocije ostavljaju trag na duši, oni često tuguju zbog nečega što drugi ne bi ni opazili, ali dr Spiroski ceni sva ta osećanja, jer ih je doživeo. Zato kada otvori dušu, dešava se da kamen „progovori“.

-Teško ko može da uhvati ritam sa mnom, jer sam veoma nepredvidiv. Ponekad sam i težak. Svaka čast onome ko može da me razume i da me podrži – iskren je pesnik.

Duško Dimitrijević Endži iz Jagodine, koji je njegove stihove „ovaplotio“ gitarom, priznao je da obojiti muzikom pesme Spiroskog nije bilo tako lako, ali da je bilo pravo zadovoljstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić