POLJACI DONIRALI 60.000 EVRA: Specijalna bolnica iz Vršca dobila novi kotao

24. 11. 2023. u 14:36

SPECIJALNA bolnica za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“ u Vršcu, koja ima 465 zaposlenih i 733 pacijenata u stacionaru, dobila je novi kotao za centralno grejanje.

ПОЉАЦИ ДОНИРАЛИ 60.000 ЕВРА: Специјална болница из Вршца добила нови котао

Foto: Grad Vršac

Reč je o donaciji Ambasade Poljske, koja je sa 60.000 evra finansirala realizaciju tog kapitalnog projekta. Zapravo, taj iznos predstavlja 70 odsto od ukupne investicije, dok je preostalih 30 odsto finansirala bolnica iz sopstvenih sredstava.

-Očekujemo da će novi kotao trajati oko 20 godina. Bolnici će doneti brojne uštede, jer će, pre svega, trošiti manje energenata za grejanje cele ustanove, a manji će biti i troškovi njegovog održavanja. Takođe, on nam omogućava i neprekidno snabdevanje toplovoda – rekla je direktorka bolnice dr Jelena Đokić.

Pozitivni su i njegovi efekti u domenu zaštite životne sredine, jer kotlovi za centralno grejanje novijih generacija imaju smanjenu emisiju štetnih gasova.

Foto: Grad Vršac

Novi kotao

-Ovo je jedan od devet projekata koji je naša ambasada kroz program poljske razvojne saradnje ove godine finansirala u Srbiji. Ujedno, to je i drugi projekat po vrednosti, a nama je posebno važno to što je objedinio i polje zdravstvene zaštite i polje zaštite životne sredine, jer je to u fokusu našeg programa – rekao je poljski ambasador Rafal Perl prilikom posete vršačkoj bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)