USPEH NA MEĐUNARODNOM SALONU: Subotički urbanisti vratili se sa priznanjem iz Niša

J. L.

10. 11. 2023. u 16:19

SA nedavnog održanog Međunarodnog salona urbanizma u Nišu, JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje u Subotici vratilo se sa priznanjem i to za rad „Plan generalne regulacije 7 za zone „Železničko naselje“, „Makova sedmica“ i deo zone „Mali Radanovac“.

УСПЕХ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЛОНУ: Суботички урбанисти вратили се са признањем из Ниша

foto:J.L.

Od 138 izloženih radova u jedanaest kategorija u kategoriji generalni urbanistički planovi i planovi generalne regulacije, plan urbanista Tanje Mijatović i Alekse Petrića bio je najbolji.

- Osnovni cilj izrade ovog plane je bio da se uskladi sa planovima višeg reda, kao što su prostorni plan brze pruge, prostorni plan područje posebne namene Subotičke pustare i jezera i Generalni urbanistički plan Subotica-Palić do 2030.godine. Mi smo imali zadatak da taj prostor prilagodimo njima, korigujemo saobraćajnice, proširimo regulacije ulica za planiranu infrastrukturu, sagledamo potrebe stanovništva, definišemo namene - objašnjava Tanja Mijatović.

Pre svega bilo je važno uskladiti plan sa planom za izgradnju brze pruge, pa je na taj način lokalna saobraćajna infrastruktura povezivana sa planiranim nadvožnjacima koji građanima služe da pređu sa jednog na drugi kraj grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave