OBELEŽILI DVE DECENIJE RADA: Jubilej udruženja za pomoć osobama sa autizmom Pomoravskog okruga

Z. GLIGORIJEVIĆ

07. 11. 2023. u 14:54

Udruženje za pomoć osobama sa autizmom Pomoravskog okruga sa sedištem u Jagodini obeležilo je 20 godina postojanja i uspešnog rada.

ОБЕЛЕЖИЛИ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ РАДА: Јубилеј удружења за помоћ особама са аутизмом Поморавсkог оkруга

Foto:Z.Gligorijević

Udruženje okuplja osobe sa autizmom, njihove roditelje i staraoce, članove porodica, stručnjake i sve ljude koji žele da daju svoj doprinos ostvarivanju svih prava koje osobe sa autizmom imaju po međunarodnim konvencijama. Nevena Petrović Jojić, predsednica Upravnog odbora Saveza Udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom, tom prilikom je rekla da je ove godine, povodom Svetskog dana osoba sa autizmom, pokrenuta kampanja “Izgradimo inkluzivno društvo za osobe sa autizmom”.

-Veoma je bitno da društvo u celini prihvati osobe sa autizmom ne samo kroz obrazovanje, već i kroz zdravstvo i sve druge segmente društva, jer ta deca odrastaju u mlade ljude, pa u odrasle osobe sa autizmom – ocenila je Petrović Jojić.

Milica Dimitrijević, predsednica Upravnog odbora Udruženja za pomoć osobama sa autizmom Pomoravskog okruga, da je ponosna na rad dnevnog boravka koji pohađaju osobe sa autizmom iz celog Pomoravskog okruga i dodala da im veliku podršku u radu pružaju lokalna samouprava grada Jagodine i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)