NOVI SAD U JESENJIM NIJANSAMA: U centru grada počela sadnja 100.000 komada cveća

S. BAJIĆ

24. 10. 2023. u 20:21

JESENjA sadnja cveća u Novom Sadu, u okviru koje će na raznim lokacijama biti posađeno više od 100.000 komada različitih cvetnih vrsta, počela je danas u Stražilovskoj ulici gde je posađeno 2.150 komada sadnica različitog cveća, kao zamena letošnjem cveću u grbu grada.

НОВИ САД У ЈЕСЕЊИМ НИЈАНСАМА: У центру града почела садња 100.000 комада цвећа

Gradsko zelenilo

Kako potvrđuju u JKP „Gradsko zelenilo“, radnici tog preduzeća su prethodnih dana marljivo pripremali cvetne gredice širom grada, kako bi danas započeli sadnju.

- Naš grad do 1. novembra zasijati u prelepim bojama jesenjeg cveća- kaže Miloš Egić, direktor „ zelenila“. - Ove godine planirana je sadnja 100.000 komada cvetnih jedinica različitih boja i oblika, kao i lukovice lala i narcisa. Naš cilj je da Novi Sad blista u punom sjaju tokom cele jeseni. Pored toga, u novembru nas očekuje sadnja drveća. Značajan broj sadnica biće odrasla stabla, kako bismo nadoknadili drveće koje je stradalo letos u oluji.

Posle uređenja grba Novog Sada, jesenja sadnja će biti nastavljena u kružnom toku u ulici Kornelija Stankovića, okretnici kod Štranda i mnogim drugim lokacijama. U narednim danima planira se sadnja u gradskim parkovima, cvetnom trgu na Železničkoj stanici, Dečijem selu, na Keju, kao i postavljanje cvetnih kupa i cvetnih stabala duž šetališta i glavnih saobraćajnica.

- Pripreme za sadnju obavljene su u plastenicima našeg preduzeća gde su uzgajane dan i noć, bele rade i spomenak, uz primenu adekvatnih mera nege i zaštite, kako bi cveće bilo izdržljivo i otporno na različite vremenske uslove - kaže Egić.

Dvogodišnje cveće će krasiti grad sve do proleća, kada će procvetati lukovice lala i narcisa, čije će boje obogatiti gradske cvetne površine, žardinjere, parkove i trgove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave