BITKA ZA STABILNIJI NAPON: Izgradnja dalekovoda od 10 kilovolti rešiće probleme u elektrosnabdevanju Petrovcu na Mlavi

D. NOVKOVIĆ

19. 10. 2023. u 15:50

VIŠEGODIŠNjI problem žitelja Velikog Popovca sa eketrosnabdevanjem biće rešen izgradnjom novog dalekovoda od 10 kilovolti, a - kako se čulo tokom sastanka prvog čoveka Petrovca na Mlavi Duška Nedinića sa predstavnicima Mesne zajednice i lokalne "Elektrodistribucije" - mreža od Kočetina do Velikog Popovca biće povezana sa distributivnim područjem "Žabari".

БИТКА ЗА СТАБИЛНИЈИ НАПОН: Изградња далековода од 10 киловолти решиће проблеме у електроснабдевању Петровцу на Млави

OU Petrovac na Mlavi

Ovim će biti postignuto stabilno snabdevanje električnom energijom. Čak i u slučaju hitnih intervencija, obezbediće se snabdevanje iz Žabara, ali i obrnuto - u slučaju havarije, struja će Žabarima stizati iz Petrovca na Mlavi. Projekat izgradnje kablovskog voda iz Kočetina do Velikog Popovca privodi se kraju, a realizacija se očekuje do kraja ove godine.

U proteklom periodu, kompletno je rekonstruisan dalekovod od Velike Plane do Kočetina, što je preduslov za realizaciju projekta u Velikom Popovcu. Dalekovod je na armirano betonskim stubovima, sa novim provodnikom i izolatorima, tako da je u potpunosti pouzdan i stabilan - neprekidno pod naponom i u mogućnosti da isporuči struju do Velikog Popovca.

Zabrđe

RADI se i u naselju Zabrđe, gde se u Ulici solunskih ratnika obnavlja 500 metara niskonaponske mreže, zbog čije dotrajalosti su ovdašnja domaćinstva godinama kuburila sa snabdevanjem električnom energijom.

Vrednost navedene investicije premašuje 20 miliona dinara, koliko obezbeđuje požarevački ogranak Distributivnog područja "Kragujevac". Inače, izgradnja novog dalekovoda samo je deo unapređivanja elektrosnabdevanja u petrovačkoj opštini, jer je nedavno u Kladurovu završena rekonstrukcija niskonaponske mreže. U Ulici seosko polje, nedaleko od objekta tamošnje Osnovne škole, na trasi dugoj 600 metara ugrađen je samonoseći kablovski snop, pa se očekuje kvalitetnije napajanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu