PRONAŠAO VLASNICU ZABORAVLJENOG NOVČANIKA: Darko Vasić, mladi Paraćinac za primer

Зорана Рашић
Zorana Rašić

12. 10. 2023. u 22:00

KUPUJUĆI bombone u jednoj radnji na pijaci, Jasmina Jovanović iz Paraćina omaškom je na pultu zaboravila novčanik i – čak, nije ni primetila da ga nema kad je, izvesno vreme kasnije, počeo da joj zvoni mobilni telefon.

ПРОНАШАО ВЛАСНИЦУ ЗАБОРАВЉЕНОГ НОВЧАНИКА: Дарко Васић, млади Параћинац за пример

Foto: Fejsbuk/Mi svi iz Paraćina

- Bila sam već kod kuće kad su počeli da me zovu prijatelji da mi kažu da je fotografija moje lične karte objavljena u jednoj fejsbuk-grupi, te da autor objave poziva one koji me znaju da mi kažu da je pronašao moj novčanik. Naravno, vrlo brzo smo se našli i došla sam do svog novčanika. Bio je tu novac, ali, što je još važnije, i moja lična karta, zdravstvena knjižica, bankovne kartice.... Neizmerno sam zahvalna ovom divnom mladiću na uloženom trudu i gestu. Zaista, retko ko bi danas trošio svoje vreme da pronađe vlasnika zabravljenog novčanika – priča, za „Novosti“, Jasmina.

Kontaktirali smo predusretljivog pronalazača koji je bio iznenađen zbog čega, uopšte, želimo da pišemo u tome. Smatra da je to jedan sasvim normalan gest, te da bi svako trebalo da postupi upravo tako.

- Jedino mi je zanimljivo da su ljudi bukvalno posle dva minuta reagovali čim sam  objavio informaciju u toj popularnoj grupi na „Fejsbuku“. Eto, i društvena mreža može da bude od koristi.  Prepoznali su ženu sa lične karte i poslali su mi njen broj, tako da sam je ja pozvao i rešili smo brzo situaciju pošto ona tu u blizini živi – objašnjava Darko.

Skromni mladić istrajao je u tome da zaista ne želi da mu objavljujemo fotografiju jer smatra da nije učinio ništa posebno. Sa druge strane, brojni Paraćinci koji su pročitali njegovu objavu i videli rasplet situacije, čestitali su mu na poštenju i uloženom trudu.

- Svet bi bio mnogo lepše mesto kad bi bilo više ovakvih skromnih i predusretljivih mladića kao što je Darko – prokomentarisao je jedan od Paraćinaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024