INKLUZIVNI CENTAR POSTAJE STVARNOST: Obezbeđena sredstva za nastavak radova u Beloj Crkvi

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

04. 09. 2023. u 11:15

MINISTARSTVO pravde opredelilo je putem konkursa blizu sedam miliona dinara za nastavak adaptacije stare zgrade u Beloj Crkvi, u kojoj će biti smešten Inkluzivni centar za osobe sa posebnim potrebama.

ИНКЛУЗИВНИ ЦЕНТАР ПОСТАЈЕ СТВАРНОСТ: Обезбеђена средства за наставак радова у Белој Цркви

Foto: J.J.Baljak

Građevinski radovi trebalo bi da počnu već ovog meseca, a da objekat konačno bude otvoren na proleće.

Ova kapitalna jednospratnica, koju je lokalnim udruženjima na korišćenje dala opština Bela Crkva, počela je da se renovira još pre dve godine.

Sredstvima koja su tada dobili od Ministarstva za socijalna pitanja (6,7 miliona dinara) zamenjena je krovna konstrukcija, kompletna limarija, stolarija i instalacije. Takođe, kupljen je i sav neophodan nameštaj.

Ostalo je da se novom donacijom privedu kraju unutrašnji radovi u prizemlju i da se uradi fasada, koja mora da bude ista kao nekada, jer je zgrada pod zaštitom države. Sprat će biti sređen u nekom od narednih projekata.

Budući inkluzivni centar biće utočište za osobe sa invaliditetom svih uzrasta, ne samo iz Bele Crkve, već iz celog južnog Banata i dijaspore u Rumuniji. Tu će moći da provode slobodno vreme, kao i da dobiju sve neophodne tretmane, zbog kojih su donedavno morali da idu u veće gradove, jer Bela Crkva nema takve stručnjake – logopeda, defektologa, psihoterapeuta, fizioterapeuta…

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)