POČINJE 11. KAZAN KULT U KLADOVU: Kulturno nasleđe u funkciji turizma

S. M. J.

25. 08. 2023. u 17:54

U okviru manifestacije „Kazan Kult” Kladovo 2023, Biblioteka „Centar za kulturu” Kladovo priređuje u subotu, 26. avgusta umetničko scensko veče u prostoru rekonstruisane tvrđave Fetislam u Kladovu.

ПОЧИЊЕ 11. КАЗАН КУЛТ У КЛАДОВУ: Културно наслеђе у функцији туризма

Foto S. M. J.

Ovogodišnje, 11. izdanje „Kazan Kulta“, manifestacije koja je od osnivanja 2012.  posvećena očuvanju nematerijalnog kulturnog nasleđa, promovisanju njegovog značaja i edukaciji stručne javnosti i lokalne zajednice o načinima očuvanja „živog nasleđa“, biće održana na platou Malog grada rekonstruisane tvrđave Festislam.

Ovom prilikom u subotu 26. avgusta od 18 časova, Nebojša Bradić, reditelj i predsednik Dunavfesta predstaviće projekat letnjeg festivala kulture „Kapija Dunava“ u tvrđavi Fetislam,  demonstrirajući model “uzbudljivih gradova” kao način usmeravanja kreativne mikropolitike ka uobličavanju privlačne slike grada i turističkog mesta, dok će Milena Dragićević Šešić, profesorka emerita i član Nacionalne komisije UNESKO, govoriti o kulturnom nasleđu u funkciji kulturnog turizma.

U okviru „Kazan Kulta“ , čiji je organizator kladovska Biblioteka “Centar za kulturu”, a koji finansiraju Ministarstvo kulture Republike Srbije i opština Kladovo, o knjigama „Oksfordska istorija hrišćanstva“ i „Oksfordska istorija islama“, koju je publikovala Izdavačka kuća „Klio“ govoriće  Smilja Marjanović Dušanić, Aleksandar Savić i Zoran Hamović.

„Kazan Kult“ će biti zaokružen i koncertom našeg  poznatog flautiste Ljubiše Jovanovića i Beogradskog gudačkog kvarteta, koga čine Nevenka Tatić i Vladimir Vasiljević, violine, Ivana Gladović Erčić, viola i Dušan Stojanović, violončelo. Na programu su dela Mocarta, Betovena, Baha i Borna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)