VLADIKA JEROTEJ: Ikona Trojeručice sačuvala Šabac od bombardovanja

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

25. 07. 2023. u 15:27

U MANASTIRU Ikone Presvete Bogorodice Trojeručice u Bogoštici danas je prosavljena manastirska slava. Episkop šabački Jerotej služio je svetu arhijerejskuliturgiju uz sasluživanje sveštenomonaha i sveštenika je Episkop šabački Jerotej prelomio je slavski kolač i osveštao slavsko žito, a potom se obratio vernom narodu prigodnom besedom.

ВЛАДИКА ЈЕРОТЕЈ: Икона Тројеручице сачувала Шабац од бомбардовања

Foto:V.Mitrić

Iguman manastira visokoprepodobni arhimandrit Nifont pozdravio je vernike.

Vladika Jerotej je objasnio divnim rečiđa značaj Trojeručice i njene ikone,koja  kako je rekao dok je bila u šabačkoj crkvi u vreme bombarodanja nijedna granata nije pala na taj naš grad.Zato osim Bogoštice, danas je slavi i Šabac.

Vladika je kao i iguman Nifont naglasio da svetinja u Bogoštici postoji deset leta od kako ju je podigao vladika Lavrentije u svom rodnom selu sa Domom pesnika Desanka Maksimović.

- Ovo je veliki da i veliki dogaćaj jer nam je došao naš duhovni roditelj vladika Jerotej koji donosi uvek novu duhovnu radost onagu kaže Petar Banković iz Beograda.Divno pojanje vladike Jeroteja koje kap melem dolazo nama na dušu i miris tamjana uz mnoštva sabrano naroda doživljaj je duhovni za nezaborav. U  manastiru Ikone Presvete Bogorodice Trojeručice u Bogoštici  danas je prosavljena manastirska slava. Episkop šabački Jerotej služio je svetu arhijerejskuliturgiju uz sasluživanje sveštenomonaha i sveštenika.je Episkop šabački Jerotej prelomio je slavski kolač i osveštao slavsko  žito, a potom se obratio  vernom narodu prigodnom besedom. Iguman manastira visokoprepodobni arhimandrit Nifont pozdravio je vernike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona