ULOŽENO SKORO 96 MILIONA: Asfaltira se ulica kod novog gradskog stadiona

I. M.

25. 07. 2023. u 15:20

U toku su radovi na asfaltiranju novosagrađene ulice iza novog fudbalskog stadiona „Dubočica“ u Leskovcu. Za izgradnju ulice sa kompletnom infrastrukturom izdvojeno je skoro 96 miliona dinara.

УЛОЖЕНО СКОРО 96 МИЛИОНА: Асфалтира се улица код новог градског стадиона

foto: GU Leskovac

Radovi na ulici, dugoj 560 i širokoj sedam metara, koja će poneti ime heroja sa Košara Radoša Cerovića, počeli su pre dva meseca, a sada se radi na ugradnji prvog asfaltnog sloja.

Izgradnja ove ulice bila je neophodna radi adekvatnog pristupa novom stadionu, ali i protivpožarni put, što je obaveza koju je preuzela lokalna samouprava.

Ukupni profil saobraćajnice je 17 metara. Osim kolovoza ima i trotoare čija je ukupna širina pet metara, dok preostali deo čini parking prostor i zelene površine.

Gradilište je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je kazao da je plan da se pre zvaničnog otvaranja stadiona, nekom utakmicom međunarodnog značaja, odigra utakmica nižeg ranga.

On je kazao da se trenutno vrše finalne provere i uklanjaju nedostaci, po nalogu UEFA. Pregovara se i sa beogradskim Čukaričkim koji bi trebalo da na stadionu u Leskovcu odigrava međunarodne utakmice.

Odigravanje pripremne utakmice neophodno je i zbog provere VAR sistema, koji je implementiran u Staroj Pazovi, dok se na stadionu u Leskovcu nalaze samo kamere. Uporedo sa tim simuliraće se i proveravati i svi ostali sistemi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije