MILAN TEPIĆ I TIBOR CERNA DOBILI ULICE U VRANJU: Otkrivena i spomen-ploča

J. S.

26. 06. 2023. u 12:21

NARODNI heroj, major JNA Milan Tepić i Tibor Cerna, vojnik sa Košara, dobili su svoje ulice u Vranju koje krase i spomen-ploče sa njihovim imenima.

МИЛАН ТЕПИЋ И ТИБОР ЦЕРНА ДОБИЛИ УЛИЦЕ У ВРАЊУ: Откривена и спомен-плоча

Privatna arhiva

Spomen-ploču heroju Tiboru Cerni otkrili su njegovi roditelji Kata i Jozef, dok je spomen-ploču majoru Tepiću otkrio Ljubinko Đurković, penzionisani pukovnik, komandant drugog bataljona 125. motorizovane brigade Prištinskog korpusa tokom bitke na Košarama.

Tibor Cerna poginuo je na Košarama na Kosovu i Metohiji 27. aprila 1999. godine. Odlikovan je Ordenom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti prvog stepena. Pre šest godina, u Debeljači kod Kovačice, gde živi porodica Cerna, uz prisustvo najvišeg državnog vrha, heroj sa Košara dobio je svoj spomenik.

Godine 1991. major JNA Milan Tepić je, žrtvujući svoj život, u mestu Bedenik kod Bjelovara, digao u vazduh skladište "Barutana", sprečavajući da padne u ruke neprijatelju.

U Vranju u centru grada postoji ulica sa imenom "Junaci sa Košara", kao i mural posvećen Albertu Andiju, ruskom dobrovoljcu koji je učestvovao u borbama na Kosovu i Metohiji 1999. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije