MESTO ZA UŽIVANJE, SPORT I REKREACIJU: Svečano otvoren kupališni kompleks u Pirotu (FOTO)

Novosti Onlajn

22. 06. 2023. u 10:55

GRADONAČELNIK Pirota Vladan Vasić predao je građanima Otvreni kupališni kompleks i pozvao ih da u naredna četiri dana besplatno dođu i iskoriste sunčane dane za plivanje, odmor i rekreaciju.

МЕСТО ЗА УЖИВАЊЕ, СПОРТ И РЕКРЕАЦИЈУ: Свечано отворен купалишни комплекс у Пироту (ФОТО)

Foto: Aleksa Cakić/Grad Pirot

Otvaranju bazena prisustvovao je ministar sporta Zoran Gajić, koji je uz čestitke Piroćancima, istakao značaj ovakvog kompleksa za rekreativno bavljenje sportom u eri savremenih tehnologija i nedostatka kretanja. Okupljene građane zabavljala je grupa Piloti čiji je frontmen Zoran Kiki Lesendrić poželeo da ovi bazeni iznedre vaterpoliste, buduće prvake Evrope i sveta.

- Svaki Piroćanac na svetu ima razloga da bude ponosan na svoj grad u ovom trenutku, a naročito mi Piroćanci koji sad živimo u Pirotu jer ovakav kompleks smo sanjali - rekao je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić. On je istakao da je pored zatvorenog plivačkog bazena, pored ulaganja u Kej, u sportsku halu Kej, u mnoge sportske objekte širom Pirota, Otvoreni kupališni kompleks kruna jednog rada u prethodne dve godine.

- Značajno je što smo to brzo uradili, što smo sami finansirali, ušli smo hrabro u projekat i što je najbitnije mi smo sve ovo i platili a da nismo zaustavili ulaganja u druge sfere razvoja, kao ni ulaganja u sport, mlade, cocijalu, davanja studentima i đacima, ulaganje u poljoprivredu i ostalu infrastrukturu. Uradili smo jedan veliki  posao, zbog toga sam ja ponosan, svi Piroćanci treba da budu ponosni, jer ovo je za sve nas – poručio je gradonačelnik.

Foto: Aleksa Cakić/Grad Pirot

 

Ministar sporta Zoran Gajić istakao je značaj izgradnje ovakvog objekta, način na koji je napravljen, kvalitet samog objekta i veličinu kupališta koje odgovara veličini grada i potrebama Piroćanaca.

- Ovde sigurno može da bude na svim borilištima i vežbalištima i preko 1000 ljudi i to je veoma značajano u današnje vreme kad smo svedoci nedostatka kretanja. Velika je važnost ovog objekta jer pruža mogućnost za takozvano spontano bavljenje fizičkim vežbanjem a to je nešto što smo zaboravili poslednjih nekoliko decenija u eri savremenih tehnologija – rekao je ministar sporta. 

Za ministra sporta, ovakvi objekti su značajni da mlađa pokolenja izađu i treniraju na otvorenom i da udišu zdrav vazduh.

- Ima jedno pravilo u fizičkom vaspitanju da je bolje je najgore organizovan čas fizičkog vaspitanja napolju nego najbolje organizovan unutra. To se pogotovu odnosi na onaj deo fizičke kulture u predškolskom i školskom uzrastu – rekao je ministar Gajić. On je čestitao gradonačelniku Pirota i Piroćancima na kupališnom kompleksu i poželeo da se što više koristi i dodao da Ministarstvo prepoznaje dobre programe i ideje kao i kvalitetne ljude.

Okupljene građane zabavljala je grupa Piloti koji su pred pirotskom publikom poslednji put nastupali pre 14 godina kada su iz Pirota započeli turneju „Svet je lep kada sanjamo“. Zoran Kiki Lesendrić istakao je da večeras nastupa sa posebnim zadovoljstvom,  na Svetski dan muzike, prvi dan leta i povodom otvaranja kupališnog kompleksa.

- Puno lepih događaja u jednoj večeri. Ovo je za nas koncert kao i svaki drugi, ali sviđa mi se kada ima poseban povod. Urađeno je nešto lepo i meni je drago, zato što Srbija nema mnogo ovakvih bazena, a toliko smo puta bili prvaci u vaterpolu. Gledam bazen i nadam se da će odavde ekipa da žari i pali Evropom i svetom – poručio je Kiki Lesendrić.

Otvaranju bazena prisustvovali su brojni Piroćanci, deca iz osnovnih i srednjih škola, sportisti. Mladi sa kojima smo razgovarali raduju se bazenu u svom gradu dok je za starije sugrađane ovo zelena oaza za šetnju i odmor. Pažljivo birani sadržaji namenjeni su deci, sportistima, rekreativcima i svim Piroćancima koji će na Otvorenom kupališnom kompleksu pronaći svoj kutak za uživanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!