PARAĆINCI STIČU NOVE VEŠTINE: Završena obuka za pisanje biznis planova (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

15. 06. 2023. u 16:42

U ORGANIZACIJI paraćinskog Regionalnog inovacionog startap centra (RISC) u tom gradu završena je dvodnevna obuka za pisanje biznis planova, namenjena prevashodno početnicima u biznisu.

ПАРАЋИНЦИ СТИЧУ НОВЕ ВЕШТИНЕ: Завршена обука за писање бизнис планова (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Obuka je sprovedena u saradnji sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja Kragujevac. Kako objašnjava Milica Čukarić, predavač  i menadžer projekata za razvoj malih i srednjih preduzeća te agencije, obuka je imala teorijski i praktični deo, dok je u završnoj fazi kontrolisano koja znanja i veštine su polaznici usvojili.

Ona ističe da je obuka namenjena svima koji su bili zainteresovani da nauče kako se piše biznis plan i potpuno je interaktivna, pa je na kraju svaki polaznik za delatnost kojom se bavi, ili planira da se bavi, imao urađen biznis plan. Inače, na ovakve obuke najčešće i dolaze početnici – oni koji tek žele da započnu svoje poslovanje ili su u nekoj početnoj fazi, kao i oni koji planiraju da apliciraju za određena finansijska sredstva.

Foto: Z. Rašić

Čukarićeva je najavila da će do kraja juna da bude otvoren javni poziv Fonda za razvoj RS za početnike u biznisu za dobijanje finansijske podrške.

Polaznici su stekli ovom obukom nova znanja i veštine koja će im svakako pomoći kasnije tokom bavljenja različitim delatnostima – istakao je Aljoša Gligorijević, direktor RISC-a, najavljujući za naredni period čitav spektar najrazličitijih obuka zanimljivih Paraćincima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)