UMESTO PUŠKOM, "LOVI" FOTO-APARATOM: Izložba fotografija Raše Perina u Gradskoj kući u Subotici

J. L.

26. 05. 2023. u 15:45

LEPOTE prirode, biljnog i životinjskog sveta nastali objektivom Radomira Raše Perina predstavljeni u foto-monografiji „Okom kamere, u srcu prirode“ i izložbi u Vestibilu Gradske kuće u Subotici.

УМЕСТО ПУШКОМ, ЛОВИ ФОТО-АПАРАТОМ: Изложба фотографија Раше Перина у Градској кући у Суботици

foto: J.L.

- Na ovaj način objedinjeno je 45 godina druženja sa prirodom i životinjama, biljkama i svim što nas okružuje. Bio sam pasioniran lovac, a to je bio preduslov za ove fotografije, a biti lovac sa oružjem je mnogo lakše nego „loviti“ foto-aparatom i kamerom – ističe Radomir Perin. – Glavni akcenat je na očuvanju prirode, a jedini pisani trag je papir i zato sam odlučio da sve ovo ostane i da se sačuva. Obrađeno je 165 fotografija, kroz koje sam hteo da pokažem koliko bogatstvo mi imamo.

Kako je većina fotografija nastala u vojvođanskim lovištima, izdavanje foto-monografije podržao je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, koji će ovo kapitalno delo uvrstiti u protokolarne poklone.

- Opredeljenje Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, kao i cele Pokrajinske vlade je da se podrži svaka akcija koja doprinosi promociji Srbije i Vojvodine, kao njenog sastavnog dela. Svima koji dođu da nas posete darovaćemo ovu knjigu jer ono prezentuje sve lepote naše zemlje – ističe Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. – Bez obzira na elektronske medije i što nam život staje u jedan stori, civilizacija se očuvala, čuva se i čuvaće se knjigama. Ova knjiga čuva sve nas od zaborava.

              

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna