ZVUK SIRENA, VRISKA TINEJDŽERA, JECAJI MAJKE NAD MRTVOM ĆERKOM: Nesvakidašnja simulacija saobraćajne nesreće održana u Subotici

J. L.

23. 05. 2023. u 15:44

KOLIKO kobna može da bude vožnja u alkoholisanom stanju danas su se uverili subotički srednjoškolci koji su prisustvovali vernoj simulaciji saobraćajne nezgode sa smrtnim ishodom.

ЗВУК СИРЕНА, ВРИСКА ТИНЕЈЏЕРА, ЈЕЦАЈИ МАЈКЕ НАД МРТВОМ ЋЕРКОМ: Несвакидашња симулација саобраћајне несреће одржана у Суботици

foto: J.L.

Simulacija saobraćajne nezgode organizovana je u okviru akcije MUP-a Srbije „Matura“, a u njoj su učestvovali subotička policija, Vatrogasno-spasilački bataljon, Služba hitne medicinske pomoći, Crveni krst Subotica i „Pogrebno“.

Od zvukova sirena, vriske tinejdžera, jecaja majke nad mrtvom ćerkom, koja umesto na maturu odlazi u belom kovčegu, zanemeli su đaci, ali i oni stariji. Iako je namenjena maturantima i mladim vozačima kako bi uvideli opasnosti i izbegli nebezbedno ponašanje u saobraćaju, trebalo bi da je pogledaju svi.

 -Cilj današnje simulacije je da mladi vozači shvate šta sve može da se dogodi zbog samo jedne greške i samo jednog trenutka nepažnje. Želeli smo da srednjoškolcima što vernije prikažemo kako izgleda jedna saobraćajna nezgoda, kako bi mogli da shvate koliku bol mogu da izazovu kod roditelja, među sobom i kako nebezbedno ponašanje u saobraćaju može da dovede i do fatalnog ishoda - objašnjava kapetan Ruben Pertet, oficir Odeljenja saobraćajne policije u Subotici.

Glavna poruka mladima jeste da nikad ne sedaju pored alkoholisanog vozača, ističu iz Službe hitne medicinske pomoći.

- Važno je da omladina bude svesna šta sve može da se dogodi ukoliko se ne poštuju pravila  u  saobraćaju. Nijedan vozač ne sme da upravlja vozilom pod dejstvom alkohola i nijedan suvozač ne sme da seda u kola sa pijanim vozačem, jer neće uvek najgore nastradati onaj koji napravi problem - podvukao je Žolt Sendi, glavni tehničar Službe hitne medicinske pomoći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima