RADOST POSLE TRI DECENIJE: Deca u Stejanovcima dobila bolje uslove za učenje

S. KOSTIĆ

25. 04. 2023. u 18:45

UČENICI Osnovne škole "Veljko Dugošević" u Stejanovcima i predškolci koji koriste deo ove zgrade, dobili su lepše i bolje uslove za boravak, nakon kompletnog renoviranja objekta. Ceo posao finansirala je lokalna samouprava.

РАДОСТ ПОСЛЕ ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ:  Деца у Стејановцима добила боље услове за учење

Foto SK

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić, prilikom obilaska škole, istakla je, da je škola bila u zaista lošem stanju, da gotovo tri decenije nije bilo većih ulaganja u tu zgradu.

- Stejanovci su selo u kojem ima dosta mladih porodica, a samim tim povećava se i broj dece koja pohađuju ovu školu i vrtić. Školski objekat sada prelepo izgleda, to i jeste naš cilj, ali i dužnost da sve škole na teritoriji opštine obnovimo i renoviramo, da deca imaju što bolje uslove i obrazovanje - rekla je predsednica Ćirić.

Škola u Stejanovcima se sastoji iz dva dela koji koriste UPVO "Poletarac" i OŠ "Veljko Dugošević", veza ta dva objekta je uvek bila problematična, naročito kada je grejanje u pitanju, ali sada je i taj problem uspešno rešen, napomenula je Biljana Popović Jovanović, zamenica predsednice Opštine Ruma.

- Postavljena je i nova stolarija, obezbeđena peć na gas, hodnik se greje, urađeni su i sanitarni čvorovi, kuhinja, trpezarijski deo, kompletan vrtić je opremljen novim nameštajem. Dvorište je uredno i bezbedno, ali imamo plan da i njega upotpunimo - kazala je Biljana Popović Jovanović.

OŠ "Veljko Dugošević" u Stejanovcima pohađa više od 30 učenika, a tu su i predškolci, njih sedmoro.

MOTIVACIJA

ŠKOLA je sada zaista lepa, deca kažu cakum-pakum uređena, a nastavni kadar je više nego zadovoljan. Imamo jedan lep uređen ambijent, kakav deca i zaslužuju. Sve nas to motiviše da bolje radimo, da damo više od sebe - rekla je Jasmina Vukanović, direktorka OŠ "Veljko Dugošević".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)