NAGRAĐENI NAJBOLJI RADOVI: U kraljevačkom muzeju otvoren 48. Dečji majski likovni salon

G. ĆIROVIĆ

21. 04. 2023. u 13:51

Uručenjem nagrada mladim autorima najboljih radova, u Galeriji Narodnog muzeja u Kraljevu otvoren je 48. Dečji majski likovni salon, najstarija i najznačajnija manifestacija ove vrste u gradu na Ibru.

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ РАДОВИ: У краљевачком музеју отворен 48. Дечји мајски ликовни салон

Narodni muzej Kraljevo

Od 349 pristiglih radova, stručni žiri je izabrao 134 najuspešnijih iz ukupno 13 osnovnih škola sa područja Kraljeva. Glavnu nagradu Salona pod nazivom „Milorad Mihailović“ ove godine dobila je Julijana Marković, učenica petog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ u naselju Beranovac, uz obrazloženje žirija da se „nagrađeni rad izdvojio kao autentični likovni doživljaj i najuspešniji odgovor na zadatu temu...“.

Narodni muzej Kraljevo

Glavna nagrada Julijani Marković

Nagradu Julijani, kao i još devet ravnopravnih priznanja nagrađenim đacima, uručio je Darko Gučanin, direktor kraljevačkog Narodnog muzeja, dok je nagrada za najbolju selekciju učeničkih radova dodeljena Mariji Đurović, likovnom pedagogu OŠ „Čibukovački partizani“, a ova ustanova nagrađena je i kao najuspešnija u oblasti likovnog obrazovanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!