“MESEC FOTOGRAFIJE“ U PARAĆINU: Tradicionalna manifestacija počela izložbom LJubiše Tešića iz Beograda (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

19. 04. 2023. u 13:45

U GRADU na Crnici svečanim otvaranjem izložbe fotografija „Dron-foto Akvareli iz vazduha“ u Kulturnom centru sinoć je počela tradicionalna manifestacija „Mesec fotografije“.

“МЕСЕЦ ФОТОГРАФИЈЕ“ У ПАРАЋИНУ:  Традиционална манифестација почела изложбом Љубише Тешића из Београда (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Organizator ove manifestacije je Foto-kino klub „Paraćin“ koji ove godine obeležava pola veka postojanja, ističe Maja Stošić, predsednica najstarijeg paraćinskog fotografskog udruženja.

- „Mesec fotografije“ otvorili smo izuzetnom izložbom Ljubiše Tešića, poznatog fotografa iz Beograda, a izložene su njegove fotografije snimljene iz vazduha, odnosno drona. Osim ove izuzetne kolekcije nazvane „Akvareli iz vazduha“ jer se radovi približavaju likovnoj umetnosti, predstoje nam još tri izložbe. Prva naredna biće u Zavičajnom muzeju, a radi se o gostujućoj izložbi Imre Saba koji je fotografisao sahranu predsednika Tita. Naziv izložbe je „Državnička sahrana – sahrana jedne države“.

Foto: Z. Rašić

Aktuelna Tešićeva izložba u Kulturnom centru sadrži kolekciju 42 fotografije na kojima su vojvođanski pejzaži, a radovi su nastali tokom poslednjih pet godina, koliko autor eksperimentiše sa fotografisanjem iz drona.

Ljubitelji fotografije postavku mogu pogledati do 15. maja u Kulturnom centru u Paraćinu radnim danima od 9 do 20 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)