ODŠTETA I ZA UGRIZE MAČAKA:U Bačkoj Palanci građanima plaćeno 14,8 miliona dinara za napade lutalica

Z. Rajić

12. 04. 2023. u 18:55

ZA napade napuštenih životinja na građane, Opština Bačka Palanka je prošle godine platila odštetu od 14.869.742 dinara. Nije reč samo o napadima pasa, nego i mačaka!

ОДШТЕТА И ЗА УГРИЗЕ МАЧАКА:У Бачкој Паланци грађанима плаћено 14,8 милиона динара за нападе луталица

foto Z. R.

To je na poslednjoj sednici OV saopštio zamenik opštinskog pravobranioca Milovan Nedeljkov. On je kazao da je taj iznos veoma visok, ali ipak znatno niži od nadoknada koje su ranijih godina isplaćivane iz opštinskog budžeta za ujede i povrede prilikom nasrtaja životinja na ljude na ulicama i javnim površinama.

   - Odšteta od 14,8 miliona dinara određena je u postupku sudskog poravnanja i zato je mnogo manja nego što bi iznosila da smo se zahtevima građana, kao prethodnih godina, protivili tužbama, jer smo izbegli velike sudske troškove – pojasnio je Nedeljkov.

   On je kazao da opštinsko pravobranilaštvo nažalost ne može da utiče na praksu koja je takva da građani dobijaju sudski postupak već samim tim što prilože dve potvrde o tome da su bili žrtve lutalica – jednu od policije i drugu od lekara.

UJEDI „POJEDU“ VRTIĆ   

   Predsednik Opštine je izneo da je 2021. godine za ujede pasa i mačaka, kao i za uganuća i povrede pri padovima u odbrani od ovih životinja, građanima iz budžeta isplaćeno „zaprepašćujućih“ 50 miliona dinara.

   - Za dva takva godišnja izdvajanja mogli bismo da napravimo dečji vrtić – ilustrovao je predsednik.   

   - Za mene je veliko iznenađenje što su građani obeštećeni i za ujede mačaka, mada vidim da je to bilo i prošle godine. Građani podnose tužbe i za napade tih životinja, pa sad neka je to na savest svima – rekao je Nedeljkov.

   Predsednik Opštine Branislav Šušnica naveo je da maltene svaki dan ima listu za plaćanje ujeda pasa, izražavajući čuđenje što je „narod počeo da se žali da ga grizu i mačke lutalice“.

   - Novac koji odlazi na ta obeštećenja mogao bi da se upotrebi za mnoge korisne poduhvate, a jedan od takvih, na koje je ukazao direktor JKP „Komunalprojekt“ Miroslav Sićević, mogao bi da bude postavljanje video-nadzora na dečjim igralištima kako bi se sprečio vandalizam na tim objektima, a to bi opet uštedelo pare za ulaganje u putnu privredu ili u neke druge projekte – istakao je Šušnica.

   Presude za napade napuštenih životinja, kako je predočio, često su nelogične.

   - Tako se dešava da ujed bude na jednoj, a dokazi su na drugoj adresi. Ali, mi poštujemo odluke suda – zaključio je Šušnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024