GRADONAČELNIK NOVOG SADA POSETIO BUDISAVU: Objekat Mesne zajednice u novom ruhu, za jubilej sela

Z. G.

05. 04. 2023. u 19:11

RADOVI na obnovi zgrade Mesne zajednice u Budisavi, za koje je iz gradskog budžeta Novog Sada izdvojeno oko 40 miliona dinara, dobro napreduju i biće završeni u toku leta, izjavio je danas gradonačelnik Milan Đurić prilikom posete tom prigradskom naselju.

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА ПОСЕТИО БУДИСАВУ: Објекат Месне заједнице у новом руху, за јубилеј села

Pres služba Grada Novog Sada

Objekat Mesne zajednice, površine 182 kvadratna metra, izgrađen je krajem 19. veka i spomenik je kulture a jubilej sela, 140. godišnjicu osnivanja, dočekaće sledeće godine u novom ruhu.

Kako je navedeno u saopštenju, gradonačelnik je podsetio da je zgradu Doma penzionera koja se nalazi u neposrednoj blizini objekta MZ, Grad rekonstruisao 2019. godine, kada je i proširen kapacitet vrtića. Đurić je najavio i nova ulaganja u Budisavi.

- Razmatramo mogućnost da napravimo, tu u blizini, Kulturnu stanicu kao i objekat prilagođen sportskim aktivnostima – kazao je on napominjući da je u toku projektovanje biciklističke staze koja će se protezati duž državnog puta od Budisave do Kaća.

U poslednjih deset godina, ukupno je u Budisavu uloženo oko pola milijarde dinara, kako za investicije, tako i za tekuće održavanje dodao je gradonačelnik.

Predsednica Mesne zajednice Jasna Daničić poručila je da će po završetku radova obnovljeni objekat biti znatno funkcionalniji   i da će ulepšati izgled centra sela.

- Hvala Gradu Novom Sadu na ulaganjima u Budisavu koja je u poslednjoj deceniji dobila kompletnu kanalizacionu mrežu, nove puteve, renoviran je Penzionerski, kao i Svetosavski dom.  Hvala i gradonačelniku Đuriću koji je ovu posetu iskoristio da porazgovara sa našim penzionerima kao i predstavnicima udruženja, od vatrogasaca, do kulturno-umetničkih društava i Zavičajnog udruženja Janjana - rekla je Jasna Daničić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)