PROMOTER PARAĆINA U TEMIŠVARU: Saša Petrović trčao na polumaratonu, pa posetio Savez Srba Rumunije

Зорана Рашић
Zorana Rašić

29. 03. 2023. u 13:58

PARAĆINAC Saša Petrović poznat je po učešću na nekoliko polumaratona u inostranstvu, tokom kojih je nastojao da upozna lokalnu zajednicu tamo gde trči i poveže je sa svojim rodnim gradom.

ПРОМОТЕР ПАРАЋИНА У ТЕМИШВАРУ: Саша Петровић трчао на полумаратону, па посетио Савез Срба Румуније

Foto: Privatna arhiva

Proteklog vikenda učestvovao je na Međunarodnom maratonu u Temišvaru u susednoj Rumuniji, nastavljajući ideju kojom je spojio svoju ljubav prema sportu, zdrav način života i povezivanje sa sunarodnicima koji žive u inostranstvu.

- Posle trke u kojoj je učestvovalo oko 1.500 takmičara iz brojnih država regiona i Evrope, iskoristio sam priliku da obiđem srpsku zajednicu u Temišvaru u okviru Saveza Srba Rumunije. Uspeo sam da se povežem sa generalnom sekretarkom Zlatiborkom Markov, koja me je srdačno primila. Tom prilikom smo i razgovarali na različite teme, posebno iz oblasti obrazovanja, budući da sam i sam profesor fizičkog vaspitanja – kaže Petrović.

Razmatrane su različite mogućnosti za saradnju, uključujući razmenu učenika i organizovanje ekskurzija. Da bi svojim domaćinima približio Paraćin, ovaj neumorni sportista darivao je Savezu komplet knjiga paraćinskih pisaca koje mu je obezbedila  Biblioteka „Dr Vićentije Rakić“, te nekoliko tegli meda iz lokalnih pčelinjaka.

Po povratku iz Temišvara, Petrović se već sprema za naredni polumaraton koji će se održati u Francuskoj. Kao što je to već činio u Hrvatskoj, Mađarskoj, Italiji, sada i u Rumuniji, osim što će istrčati 21 kilometar, što nije nimalo lako, neće propustiti nijednu priliku za konekciju sa zajednicom u koju odlazi i za promociju svog rodnog kraja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)