NEMA VIŠE ŠTEDNJE: Rasveta se vraća na subotičke ulice

J. L.

21. 03. 2023. u 18:54

U SUBOTICI je počelo paljenje ulične rasvete, odnosno onih svetiljki koje su u septembru ugašene u cilju uštede električne energije tokom zimskog perioda.

НЕМА ВИШЕ ШТЕДЊЕ: Расвета се враћа на суботичке улице

foto: J.L.

-Do 1. aprila posao uključivanja onog dela rasvete koji je isključen radi uštede električne energije, biće okončan do 1. aprila. Do tada će ponovo biti uključena i sva dekorativna rasveta, a zasijaće i Gradska kuća - najavljuje Radoslav Vukelić, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj - Podsećam, na osnovu Plana mera uštede koji je izradila lokalna samouprava, a po preporuci Ministarstva rudarstva i energetike, donet je set mera u cilju uštede električne energije. Te mere, između ostalog, porazumevale su redukciju javne rasvete, te je pogašeno je nešto više od 1.500 svetiljki i još nekih potrošača na javnoj rasveti. Zahvaljujući ovo meri uspeli smo da uštedimo oko hiljadu megavata.

Bez obzira što je napravljen optimalan plan za redukciju osvetljenja, službe su u koordinaciji sa građnima i neposrednim obilaskom terena, naknadno pojačavli osvetljenje na lokacijama gde je procenjeno radi veće bezbednosti.

-Ova mera nam je kao lokalnoj samoupravi bila obavezujuća, ali smo se maksimalno trudili da se zbog ovoga građani ne osećaju nebezbedno - dodaje Vukelić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna