ZAVRŠENI GRAĐEVINSKI RADOVI: Infektivno odeljenje u novom ruhu

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

11. 03. 2023. u 16:59

PROJEKAT rekonstrukcije Opšte bolnice u Vranju obuhvata i rekonstrukciju zgrade gde je Infektivno odeljenje. Jedna od najstarijih zgrada, gde se nalazi i Služba za pneumoftiziologiju i Dnevna bolnica za nefrologiju sa hemodijalizom dobila je potpuno novo ruho

ЗАВРШЕНИ ГРАЂЕВИНСКИ РАДОВИ: Инфективно одељење у новом руху

Foto: J.S.

- Radovi na rekonstruciji zgrade su završeni, kao i kompletna prilazna infrastruktura objektu. U toku je izdavanje svih potrebnih dozvola za tehnički prijem objekta te sledi useljenje Infektivnog odeljenja – pojašnjava upravnica bolnice dr Nataša Stoiljković.

Kapacitet novog Infektivnog odeljena je 33 bolničkih postelja, osobe su sa po dva ili tri kreveta sa sopstvenim toaletom. Odeljenje će po prvi put imati centralni dovod kiseonika, zasebnu sobu za intenzivnu negu pacijenata sa potrebnim monitoringom.

- Zdravstveni centar, zaposle i pre svega naši pacijenti, dobijaju na ovaj način, novi prostor, opremljen po najzahtevnijim standardima  u medicini za savremeno lečenje pacijenata.Koliko je ova služba bitna pokazala nam je pandemija – kaže upravnica Bolnice.

Nakon preseljenja na Infektivno odeljenje oslobađa se zgrada Službe za psihijatriju, koja je služila kao kovid bolnica koju će Zdravstveni centar  renovirati sopstvenim sredstvima i srediti uz ponovno prilagođavanje nove opreme potrebama psihijatrijskih bolesnika. Nakon toga Služba za psihijatriju vraća se u svoje prostorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)