EDUKACIJA ZA POSLOVE KOJE VEĆ OBAVLJAJU: Sertifikati za dadilje, funkcionere, gerontološke družbenike…

Z. GLIGORIJEVIĆ

08. 03. 2023. u 11:20

TIM profesora Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini osmislio je kratke programe kroz koje će edukovati zaposlene za zanimanja koja već obavljaju, a za koja ne postoji adekvatna obuka, niti zvanični sertifikati.

ЕДУКАЦИЈА ЗА ПОСЛОВЕ КОЈЕ ВЕЋ ОБАВЉАЈУ: Сертификати за дадиље, функционере, геронтолошке дружбенике…

Foto: Z. Gligorijević

Kratki programi počinju aprila i trajaće četiri meseca. Na kraju edukacije polaznici će dobiti sertifikat Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini o osposobljenosti za rad. Teoretska nastava koja traje tri meseca biće onlajn, što omogućuje da program prate zaposleni Jagodinci ili meštani drugih gradova, a jednomesečna praksa biće obavljana u preduzećima, Centru za brigu o starim osobama i školama.

-Program dadilja namenjen je za sve osobe koje žele da čuvaju decu u kućnim uslovima. One će imti priliku da dobiju zvaničan sertifikat o tome da su prošle kvalitetan obrazovni program i da su osposobljene za rad. Drugi program za zaposlene na funkcijama pruža mogućnost da steknu znanja i veštine, kao što su psihilogija grupa i veštine potrebne za rukovođenje – navodi Biljana Stojanović, vanredni profesor Fakulteta pedagoških nauka.

Jedan od programa je i gerontološki družbenik. S obzirom na to da postoje edukacije za geronto domaćice, profesori Pedagoškog fakulteta kroz program žele da osposobe ljude za druženje i komunikaciju sa starim osobama, jer im je to veoma potrebno.

Jedan od programa je i asistent za učenje engleskog jezika, koji ne pruža znanja iz engleskog jezika, već metodičku osposobljenost da zainteresovane mogu da podučavaju engleskom jeziku. Osmišljen je i program mentor za školsko učenje, jer je sve više roditelja koji traže one koji bi njihovoj deci pomagali u školskom učenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu