“NE IGRAJ NA ENGLEZE”: Premijera pozorišne predstave u Jagodini (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

07. 03. 2023. u 15:23

PREDSTAVA „Ne igraj na Engleze“ Gradskog pozorišta Jagodina premijerno će biti izvedena u četvrtak, 9. marta, u sali Kulturnom centru „Svetozar Marković“ u Jagodini u 20 sati.

“НЕ ИГРАЈ НА ЕНГЛЕЗЕ”: Премијера позоришне представе у Јагодини (ФОТО)

FOTO: Privatna arhiva

Igra se po tekstu Vladimira Đurđevića i u režiji Petra Mitića, koji je ujedno bio zadužen i za scenografiju. Glumac Miloš Milošević biće u ulozi Pauna, Bojan Miloradović glumiće Piksija, a Jovan Živković Buleta. Za kostime je bio zadužen Miloš Milošević, za muziku Goran Stevanović, za tehniku, svetlo i ton Ratko Petrović, dok je organizator Marija Debeljaković Stefanović. Prema rečima reditelja, ova predstava je u Beogradskom dramskom pozorištu igrana više od 300 puta.

-U središtu predstave, čija je tematika strast prema kockanju i klađenju, su trojica urbanih tridesetogodišnjaka „zaglavljenih“ već na prvim životnim krivinama. Retko kada se dešava da jedna drama poseduje jedinstvo vremena i radnje, a svojom temom obuhvati sudbinu čitave jedne generacije. „Laka lova“ jeste cilj kojim se vode Paun, Piksi i Bule, junaci komada. Baveći se pomnim posmatranjem teleteksta, ova tri momka su zaboravila da žive svoj život – ocenjuje Mitić.

Reditelj dodaje da su likovi komada izuzetno realistični, pa će se svaki gledalac prisetiti da u kraju ima po jednog Pauna, Buleta ili Piksija. Dramatizacijom teksta, priča je malo izmenjena kako bi se svako zapitao koliko su njegovi prijatelji pravi i kako bi gledaoci uvideli da život može da se promeni u sekundi. Zbog toga Mitić poručuje da publika treba da očekuje neočekivano.

Predstava će biti igrana i 16. marta u 20 sati u okviru pratećeg programa 49. Festivala „Dani komedije“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista