SLAVLJE U NEGOTINSKOM VRTIĆU: “Pčelica“ proslavila 62. godišnjicu postojanja

S. M. J.

03. 03. 2023. u 18:08

SVEČANOM akademijom, Predškolska ustanova „Pčelica“ u Negotinu u društvu svojih najdražih mališana i njihovih roditelja obeležila je svoj 62. rođendan.

СЛАВЉЕ У НЕГОТИНСКОМ ВРТИЋУ: “Пчелица“ прославила 62. годишњицу постојања

Foto: S.M.Jovanović

Budući prvaci, njih 124, koliko ih pohađa predškolske grupe u negotinskom vrtiću „Pčelica“, pokazali su na sceni negotinskog Doma kulture “Stevan Mokranjac” u čemu najviše uživaju. Bilo je tu i pesme i divnih koreografija, a najviše smeha i radosti.

Priredbom koja je napunila negotinsku salu Doma kulture do poslednjeg mesta mališani i zaposleni u Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ obeležili su 62. rođendan svoje ustanove.

- Trenutno imamo 520 mališana raspoređenih u pet jaslenih i 19 vrtićkih grupa. Imamo decu na čekanju, jaslice su nam pune i tu bismo trebali da proširimo kapacitete. To proširenje je u najavi pa očekujemo da pored  postojeće dve zgrade dobijemo još jednu sa dve sobe – kaže Gorana Ivković, direktorka Predškolske ustanove „Pčelica“.

Foto: S.M.Jovanović

 

Jedini negotinski vrtić osnovan je 1. marta 1961. Sada u dve zgrade na 2.900 kvadrata obavlja svoju vaspitno – obrazovnu misiju.

-Svi naši projekti su prošli na svim stručnim skupovima i prezentacija naših radova je ocenjena najvišim ocenama.  Lokalna samouprava i donatori su nam zaista mnogo pomogli u proteklom periodu da nam bude bolje i lepše. Zahvaljujući sredstva lokalne samouprave uređeni su toaleti u jaslenom delu, dobili smo i vozilo koje nam je bilo potrebno za bolje funkcionisanje naše ustanove a sobe su opremljene i novim televizorima – dodala je Ivković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri