ZA AGRAR 55 MILIONA: Subotica usvojila niz mera pomoći poljoprivrednicima

J. L.

04. 03. 2023. u 22:44

ZA pomoć poljoprivrednicima, putem Programa mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, Grad Subotica će ove godine izdvojiti 55 miliona dinara, što je osam miliona više nego lane.

ЗА АГРАР 55 МИЛИОНА: Суботица усвојила низ мера помоћи пољопривредницима

Foto D. Dozet

Putem ovog programa biće raspisani konkursi za regresiranje troškova reproduktivnog materijala (veštačko osemenjavanje), sufinansiranje kamata za poljoprivredne kredite, kao i investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Tu je i pomoć za osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja, kontrolu plodnosti zemljišta, sufinansiranje troškova veterinarskih usluga i nabavke lekova, vakcina i vitamina za odgajivače svinja i goveda i organizaciju seoskih manifestacija, koje su povezane sa poljoprivrednom proizvodnjom.

  -Ove godine milion dinara je posvećeno i pčelarima, za njihovu edukaciju i povećanje proizvodnje, a nove mere su investicije u imovinu, upravljanje rizicima, troškovi osemenjavanja krava... Cilj je povećanje proizvodnje i podizanje kvaliteta grla – objašnjava Dragutin Soković. - Zahvaljujući domaćinskom rukovođenju Gradom za analizu zemljišta namanjeno je pet miliona dinara,  znatno više nego pre i pozivam poljoprivrednike da se jave i da to urade.

Na teritoriji Grada Subotice regostrovano je oko 6.500 poljoprivrednih gazdinstava. Takođe, registrovane 22 zemljoradničke zadruge koje su u aktivnom statusu, dve su registrovane u oblasti stočarstva (uzgoj muznih krava i uzgoj svinja), ostale u oblasti ratarstva, voćarstva i vinogradarstva (gajenje žita, leguminoza, uljarica, voća i vinove loze), kao i osam udruženja poljoprivrednih proizvođača, udruženje odgajivača svinja i dva udruženja pčelara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

Da li znate po kom srpskom velikanu je nazvana ulica koja povezuje Savski trg i Kulu Beograd?