OČEKUJU 550 MALIŠANA: Prijavljivanje dece za upis u jagodinske vrtiće traje do 1. aprila

Z. GLIGORIJEVIĆ

02. 03. 2023. u 12:58

PRIJAVLjIVANjE nove generacije mališana za upis u jagodinske vrtiće počelo je juče, 1. marta i trajaće sve do 1. aprila.

ОЧЕКУЈУ 550 МАЛИШАНА: Пријављивање деце за упис у јагодинске вртиће траје до 1. априла

Foto: Z.Gligorijević

Prijavljivanje se isključivo vrši elektronskim putem. Cena po detetu od 3.860 dinara godinama nije menjana, a predškolci imaju pravo na popust od 20 posto. U upravi Predškolske ustanove „Pionir“ očekuju da ove godine bude upisano oko 550 predškolaca.

- Očekujemo i upis dece mlađeg uzrasta. Pripremni predškolski program je obavezan, pa molimo roditelje da ispoštuju upisni rok i da na vreme prijave decu. Pozivamo i sve roditelje koji žele da im deca od 1. septembra budu u nekom od naših vrtića, takođe ispoštuju rok za prijavljivanje. Na taj način mogu da dobiju željeni vrtić, dok će u drugom upisnom roku biti mesta samo u nepopunjenim objektima – kaže direktorka PU „Pionir“ u Jagodini Violeta Nikolić.

Pošto se, kao i prethodne tri godine, prijavljivanje vrši isključivo elektonskim putem, formirana je služba, koja će pomoći svim roditeljima koji ne budu umeli da popune prijavu. Služba će raditi svakog dana od 10 do 12.

- Cena od 3.860 dinara po detetu ista je već godinama, a svi roditelji koji budu upisali predškolce imaće pravo na popust od 20 posto. Vrtiće PU „Pionir“ trenutno pohađa 1.860 mališana. Jagodinski vrtići imaju 106 grupa, raspoređenih u osam gradskih i 23 seoska objekta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)